3400 virksomheder løb 5 kilometer: Her er de hurtigste

Tusindvis af kollegaer har løbet eller gået fem kilometer i Fælledparken denne uge under årets DHL Stafetten.

For 37. gang er DHL Stafetten blevet afholdt i København. Og i år deltog intet mindre end 3400 virksomheder, oplyser arrangøren Sparta Atletik & Motion. 

Mere end 120.000 kollegaer har altså løbet eller gået fem kilometer gennem Fælledparken, mens øvrige gæster har grillet og heppet. 

Og det betyder, at året har været et af de bedste nogensinde målt på antallet af deltagere, fortæller Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Løb, til TV 2 Lorry:

- Vi var faktisk begyndt at have lidt færre tilmeldte i en årrække, men da vi sidste år introducerede vores 'walk and talk'-rute, for dem som ikke vil løbe om kap, steg antallet af gæster med over 10 procent. Og den udvikling er fortsat, siger hun. 

- Så i år har vi været tilbage på topniveau, hvis man kan sige det sådan. Løbet er blevet for alle. Jeg kan se, at mange mødte op i normalt arbejdstøj med en dåseøl i hånden for at gå de fem kilometer med deres kollegaer, og det er jo fantastisk, at der er også er plads til dem, tilføjer hun. 

Pengene går til idrætten

I alt har virksomhederne tilmeldt 24.300 forskellige løbehold med fem kollegaer på hver. 

Der er altså løbet 25 kilometer per hold, og nogle har haft godt fart i benene. I hvert fald har årets hurtigste hold været kun 3 minutter og 23 sekunder om at løbe en kilometer i gennemsnit. 

Det er et godt stykke hurtigere end TV 2 Lorrys hurtigste hold, der har været 4 minutter og 57 sekunder om at løbe en kilometer. 

Årets mange tilmeldte har genereret et millionbeløb til Spara Atletik og Motion, som er en non-profit organisation, der deler pengene ud til flere idrætsforeninger. Alle penge går altså til idrætten. 

Se alle resultater her. 

10 hurtigste virksomheder på 25 kilometer ved DHL 2017, København

 
 
 
 
 
 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere