Dansker vinder VM-bronze i ren Baywatch stil

Kathrine Zinck-Leth Espensen fra Klampenborg vandt bronze VM i Paddleboard Distance her til formiddag. Selvom hun aldrig havde prøvet at padle over 20 kilometer før, vandt hun.

De fleste har prøvet at stille op til en konkurrence uden at være i form eller gå til eksamen uden at have læst hele pensum.

quote Jeg har faktisk aldrig prøvet at padle 20 kilometer før. Jeg havde heller ikke noget bræt, så jeg har padlet på et bræt, som jeg har lånt.

Kathrine Zinck-Leth Espensen, VM-bronze vinder

Men surferen, Kathrine Zinck-Leth Espensen fra Klampenborg, havde hverken prøvet at stille op til et VM eller padle 20 kilometer på et paddelboard.

Til trods for de svære forudsætninger, vandt hun en VM bronze i disciplinen Paddelboard Distance i dag.

- Jeg har faktisk aldrig prøvet at padle 20 kilometer før. Jeg havde heller ikke noget bræt, så jeg har padlet på et bræt, som jeg har lånt. Og så er det mit første VM, siger Katrine Zinck Leth-Espensen, der lige er blevet færdiguddannet som biokemiker.

Hun stillede op i Paddleboard Distance, hvor padlerne ligger eller sidder på knæ på brættet og padler sig frem med hænderne.

Baywatch i København

quote Det er bare så vildt!

Kathrine Zinck-Leth Espensen, VM-bronze vinder

For de fleste er et VM i Stand Up Padle og Paddleboard lidt et ukendt land. Katrine selv kender sporten direkte fra sit fritidsjob som kystlivredder, men mange udenfor sporten kommer til at tænke på 90’erne seriehit Baywatch, når de ser padlerne padle forbi.

Men der er ikke meget overpumpet overkrop og død silikone i Kathrine Zinck-Leth Espensen. Hun er bygget af jern.

Hun var oppe imod verdens allerbedste padler, Jordan Mercer fra Australien, der indtil VM i København har vundet guld alle seks gange, VM er blevet afviklet.

- Det er bare så vildt, sagde hun, mens hun blev tiljublet foran Operaen. Kommentatorerne kaldte hende for the Princess of Padling inspireret at Dannebrog, der lagde til kaj ved Bøje 1 tidligere på dagen.

København som VM-novice

Det er første gang, at VM i SUP og Paddleboard bliver afviklet under køligere himmelstrøg som i København.

Normalt er det eksotiske lande som Fiji og Mexico, der ligger vand og strand til verdensmesterskaberne, så det var også et eksotisk syn for publikum at se padlerne padle med det danske flag med fremme forbi havnefronten og ind i inderhaven bag Operaen.

VM fortsætter med mændenes langdistance-løb kl. 13.30 lørdag eftermiddag, hvor den blot 16-årige Christian Andersen fra Klitmøller blandt andet er med.

Søndagen kan blive endnu en dag medaljedag, når Casper Steinfath skal forsvare sin guldmedalje fra sidste års testløb på 200 meter sprint. Surferne er i vandet fra klokken ni.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere