Netto-medarbejder fra Ishøj hyldes af tusindvis af danskere

En familiefars historie om en ung servicemedarbejder fra en Netto-butik i Ishøj bliver hyldet på Facebook.

Der er nok ikke mange, der forbinder det at handle ind i Netto med noget særligt.

Men i Netto i Ishøj forvandlede en kundes indkøb sig lørdag til noget af et glædesøjeblik.

41-årige Amir Hussain var sammen med sin kone og børn kørt hele vejen fra Odense til Ishøj for at fejre hans søsters fødselsdag.

Da familien nåede frem hos søsteren, var der stadig lidt tid til at fødselsdagsfesten gik i gang.

Amir Hussain og hans hustru slog derfor et smut forbi Netto for at handle lidt ind, mens de lod deres børn blive hjemme hos søsteren.

Da de nåede kassen og skulle betale for deres varer, gik det dog pludselig op for den 41-årige familiefar, at hans betalingskort var væk. Han havde nemlig ladet sin yngste søn holde det, da de havde besøgt Rosengårdcentret i Odense, inden de kørte mod Ishøj.

Amir Hussain spurgte derfor den unge mand bag kassen, om han i stedet måtte betale med Mobilepay, men det var desværre ikke muligt.

Til Amir Hussains store overraskelse tilbød den unge mand i stedet at betale for hans varer.

- Det havde jeg ikke forventet. Jeg tilbød at betale ham via Mobilepay, men det havde han ikke. I stedet tog han sit eget bankkort frem og betalte for mine varer. Han sagde, jeg bare kunne overføre til hans bankkonto, og så stak han mig en lap papir med sine kontooplysninger, fortæller Amir Hussain, der blev helt målløs.

Den unge mand bad ham nemlig hverken fremvise legitimation eller om at få udleveret et telefonnummer.

- Han kendte mig ikke, og jeg kendte heller ikke ham. Jeg synes virkelig, det var en fin gestus, siger Amir Hussain.

Populær på Facebook

Da Amir Hussain vendte tilbage til søsterens fødselsdag, var han stadig helt paf over den flotte gestus og tillid, som den unge mand bag kassen udstrålede.

Han tog sin telefon op ad lommen og skrev et opslag på Facebook, hvor han takkede den unge Nettomedarbejder.

- Kære Halit (håber, at det er stavet rigtigt), jeg håber, at denne besked når frem til dig. Jeg har tilladt mig at tage et billede af dig uden du vidste det. Du tænkte måske ikke så meget over, da du brat betalte 149,- for mine varer, men din godhed og empati gør mig stolt! Vi hører tit om unge, der laver ballade, men hører sjældent om unge som dig. Jeg håber, at dagen i dag ikke drukner i mængden, du fortjener at blive nævnt. Hvis/når nogen kommer forbi Netto i Ishøj og møder Halit, så giv ham gerne et skulderklap og sig, at han er fantastisk! Tak er kun et fattigt ord. DEL gerne dette opslag, så den når frem til Halit, skriver Amir Hussain i  opslaget, der er ledsaget af et billede af den unge Netto-medarbejder.

Facebook-opslaget er siden hen blevet liket af 15.000 brugere og delt mere end 3000 gange.

Det er samtidig strømmet ind med kommentarer fra folk fra nær og fjern, der hylder Halid for hans gode gerning.

"En flink ung dreng med hjertet på det rette sted"

Amir Hussain fortæller til TV 2 Lorry, at han efterfølgende har skrevet sammen med Halid via Facebook Messenger og takket ham mange gange.

- De der kragetæeer, han skrev på papirlappen, kunne jeg ikke helt tyde. Men heldigvis var der nogen, der taggede ham i kommentarsporet. Så nu er penge er overført. Han er en meget ydmyg og flink ung dreng med hjertet på det rette sted. Han takkede mig for mit opslag. Men det er jo mig, der skal takke, siger Amir Hussain.

- Moralen er, at hver gang, der er situationer, hvor vi kan være behjælpelige, så skal vi være det, fortæller Amir Hussain.
- Moralen er, at hver gang, der er situationer, hvor vi kan være behjælpelige, så skal vi være det, fortæller Amir Hussain.
Foto: Privatfoto

Han synes, det er vigtigt, at man anerkender gode gerninger og deler dem med omverdenen.

- Moralen er, at hver gang, der er situationer, hvor vi kan være behjælpelige, så skal vi være det. Vi lever i en tid, hvor der er så mange negative historier om de unge. Man bliver nødt til at nuancere debatten, og efter jeg skrev opslaget, er der mange, der har skrevet i kommentarsporet, at de også har oplevet gode gerninger som den Halit udviste. Men man hører bare ikke så tit om det i medierne. En fyr som Halit fortjener al den medvind, han kan få. Og jeg er glad for at se, at der andre, der er enige, siger Amir Hussain.