Kassedame blev fyret: Nu vil flere tusinde hjælpe hende

Tusindvis af danskere vil hjælpe fyret kassedame med at finde nyt job. Det sker efter, at en kunde postede et rørende opslag på Facebook.

Et rørende Facebook-opslag om en fyret kassedame fra Holte har siden fredag spredt sig som en steppebrand på det sociale medie.

I skrivende stund har tusindvis af danskere delt og kommenteret opslaget, der er skrevet en kvinde, der hedder Eileen Klitvad.

Hun bor selv i Holte og har i mange år handlet i Kvickly i Holte Midtpunkt. I al den tid har Eileen Klitvad bevidst valgt at benytte den kasse, hvor en helt særlig kassedame ved navn Yvonne Jensen sidder.

Mundlam og ked af det

Men nu er Yvonne blevet fyret, og det har fået Eileen Klitvad til at sætte sine kræfter ind på at hjælpe Yvonne med at finde sig et nyt job. En mission, der møder kæmpe opbakning på Facebook.

- Jeg køber ind i Kvickly i Holte. Det har jeg gjort i mange, mange år og det er jeg glad for. I lang tid har jeg helt bevidst valgt at betale for mine varer i Yvonne Jensens kasse. Jeg kender hende ikke, men hun har ALTID smilet på og en venlig bemærkning, indleder Eileen Klitvad sit opslag.

Hun fortsætter med at fortælle, at Yvonne er rigtig rar at handle hos, men at hun aldrig har sagt det til hende – 'underligt nok', som hun selv formulerer det.

- I dag gjorde jeg det - helt pr. instinkt og tilfældigt. Jeg sagde: 'det er så dejligt at betale hos dig, du er altid så glad, serviceminded og imødekommende og jeg vælger din kasse bevidst'. Hun kigger på mig og siger; 'det må du ikke sige... jeg er lige blevet fyret... og jeg søger og søger, og det er ikke til at finde et andet job'. Jeg blev både mundlam og ægte ked af det og på vej ud i bilen følte jeg mig trist.

- Så jeg gik tilbage og spurgte hende, om jeg måtte lægge hendes billede og navn på facebook i håbet om, at mit netværk kender nogen, der kan få glæde af hende. Det måtte jeg gerne, og nu håber jeg, I derude vil dele, dele og dele dette. Som kunde kommer jeg til at savne hende i Kvickly. Hun kan opleves i Holte indtil sidst i oktober - i butikkens dagtimer på hverdagene. DEL det så andre kunder kan få glæde af Yvonne, der altid har kunden i fokus, slutter Eileen Klitvad sit opslag.

Siden fredag, da hun skrev opslaget, er det strømmet ind med opbakning og støtte til Yvonne fra nær og fjern. Mere end 2000 brugere har i skrivende stund delt historien.

Et dejligt menneske

TV2 Lorry har været i kontakt med Eileen Klitvad. Hun fortæller, at hun er taknemmelig for den store interesse.

- Det kan ikke være rigtig, at sådan en dejligt menneske skal fyres. Så jeg fik lyst til at hjælpe hende på Facebook. Det er dejligt at se, at andre vil gøre det samme, fortæller Eilen Klitvad, der 55 år, kommer fra Holte og til daglig arbejder som selvstændig ledelseskonsulent.

Eileen Klitvads Facebook-opslag, der skal hjælpe Yvonne, er i skrivende stund blevet delt mere end 2300 gange. Eileen (på billedet) bor selv i Holte og har i mange år været stamkunde hos Kvickly. Hun benytter altid Yvonnes kasse, når hun køber ind.
Eileen Klitvads Facebook-opslag, der skal hjælpe Yvonne, er i skrivende stund blevet delt mere end 2300 gange. Eileen (på billedet) bor selv i Holte og har i mange år været stamkunde hos Kvickly. Hun benytter altid Yvonnes kasse, når hun køber ind.
Foto: Privatfoto

Hun understreger dog samtidig, at hun ikke ønsker at blande sig i, hvorfor Kvickly i Holte har fyret Yvonne Jensen.

- Jeg kan se, at der enkelte i kommentarsporet, der kritiserer Kvickly. Jeg er selv tidligere HR-direktør, så jeg har stor respekt for virksomheders ledelsesmæssige beslutninger. I det her tilfælde kan jeg forstå, det handler om besparelser. Mit opslag har ikke noget med Kvickly at gøre, men handler om Yvonne. Hvis jeg kan hjælpe hende gennem mit netværk, så kunne det være stort, siger Eileen Klitvad til TV2 Lorry.

Yvonne overvældet 

TV2 Lorry har forgæves forsøgt at komme i kontakt med Yvonne Jensen. Men i Facebook-opslaget kan man se, at hun nu har reageret på den massive opbakning. 

Hun fortæller, at hun er meget overvældet over den store opmæksomhed.

- Kære alle sammen, hvor er jeg overvældet over alle de fine ord – 1000 tak for opmærksomheden, det kan jeg kun være stolt af, jeg vil komme til at savne alle mine stamkunder, som jeg er afholdt af. Håber, Eileens opslag bærer frugt, skriver Yvonne Jensen.

Hvis alt går vel, behøver Yvonne Jensen måske slet ikke endda at vente meget længe på et nyt arbejde.

Eileen Klitvad har nemlig modtaget to beskeder i sin private indbakke om konkrete jobs, fortæller hun.

- Om det er noget for Yvonne ved jeg ikke, men jeg vil gå hen til hende på mandag og præsentere dem for hende, siger Eileen Klitvad til TV2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere