Efter kaos med fællesantenne: Nu overdrages den til brugerne

Brugerne skal have mere indflydelse på Ishøj Fællesantenne. Derfor vil kommunen overdrage den kommunalt ejede antenneforening til brugerne, har Ishøj Byråd netop besluttet.

I fremtiden skal brugerne overtage ansvaret for driften af Ishøj Fællesantenne.

quote Jeg er naturligvis ked af, at mange borgere har været utilfredse, og at forløbet har været så bøvlet. Det håber jeg, at vores beslutning nu kan råde bod på.

Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj, Socialdemokratiet

Sådan lyder ordene efter et ekstraordinært byrådsmøde torsdag aften, hvor Ishøj Byråd har besluttet, at det kommunalt ejede antenneanlæg skal ud af kommunens hænder og overdrages til medlemmerne af antenneforeningen.

- Vi må konstatere, at brugerne bedst ved, hvad brugerne vil have. Derfor giver det også mest mening, at brugerne selv sidder ved bordet, når vigtige beslutninger om Ishøj Fællesantenne skal træffes. Og heldigvis er byrådet enig i den betragtning, siger borgmester Ole Bjørstorp, Socialdemokratiet. 

Overgangen har været turbulent

Beslutningen kommer efter en turbulent tid, hvor Kabelplus den 1. juni 2017 overtog opgaven som administrator af Ishøj Fællesantenne fra YouSee.

Siden har det vist sig, at antenneanlægget var i værre forfatning end antaget, og flere borgere har klaget over bl.a. ustabilt internet og pixeleret tv. Samtidig har en Gallup-undersøgelse påvist omfattende utilfredshed med den nye administrators kundeservice.

Utilfredsheden har bl.a. ført til, at en række boligforeninger har meldt sig ud af Ishøj Fællesantenne, som på et halvt år har tabt næsten en fjerdedel af sine kunder. 

- Jeg er naturligvis ked af, at mange borgere har været utilfredse, og at forløbet har været så bøvlet. Det håber jeg, at vores beslutning nu kan råde bod på, siger Ole Bjørstorp.

Han understreger, at kommunen ikke løber fra sit ansvar, og at problemerne skal løses, før kommunen overdrager Ishøj Fællesantenne til brugerne.

- Det blev diskuteret på byrådsmødet i går, og alle siger, at det tekniske skal være på plads. Det skal vi løse med Kabelplus inden den 31. oktober. Vi kan ikke forsvare at sige, at vi kan ikke få det til at fungerer i Ishøj Kommune, for så at overgive det til en brugerstyret forening, som får alle problemerne. Sådan gør vi ikke, understreger borgmesteren.

Flere modeller er i spil

Målet er således, at Ishøj Fællesantenne skal være en brugerejet og brugerdrevet antenneforening. Hvornår og hvordan overdragelsen til brugerne skal foregå, er dog endnu ikke fastlagt. Det kan tage flere år, før den endelige overdragelse finder sted.

I første omgang vil kommunen etablere et brugerråd bestående af repræsentanter for fællesantennens medlemmer, som skal deltage i det videre forløb.

- Erfaringer viser, at processen med at overdrage et kommunalt antenneanlæg til brugerne kan tage tid, fordi brugerne skal klædes på til at drive en antenneforening. Men det er utrolig vigtigt, at brugerne deltager i denne proces, og netop derfor skal vi snarest nedsætte et brugerråd. Brugerne skal deltage aktivt i processen og inddrages i afklaringer i forbindelse med overgangen, siger borgmesteren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Øresundstunnelen111

playNyt koks med fartkontrol i Øresundstunnelen - vanvidsbilister kan nu fræse forbi slukkede kameraer

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere