Vision: Ishøjs borgmester vil se en by med vokseværk

De næste fire år skal Ole Bjørstorp styre Ishøj. TV 2 Lorry har bedt ham om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

Når jeg om fire år står på mit kontor på rådhusets etage 7 og skuer ud over Ishøj, vil jeg se en by og en kommune med vokseværk.

En kommune der, som i dag, er den kommune i landet, hvor befolkningstallet vil stige mest frem mod 2040. En kommune, hvor vi er nået fra de nuværende 23.000 indbyggere til over 24.000 – og godt på vej til at nå byrådets mål om 25.000 indbyggere i 2023.

Vækst er ikke et mål i sig selv, men det er forudsætningen for, at vi kan blive ved med at udvikle kommunen til gavn for hele fællesskabet. 

Sådan ser mit og byrådets Ishøj ud i 2021:

 • Vi har begravet det dårlige image, som Ishøj har haft i mange år. Allerede i dag vil folk gerne flytte hertil, og virksomhederne vil gerne bo her.
 • Vi har fået flere nye boliger i området tæt på stationen i Ishøj, som vi er ved at omdanne til boligområde.
 • Vi har udvidet vores erhvervsområder. De nye virksomheder, som er kommet til, har skabt muligheder for job til vores borgere.
 • Vi er i gang med at bygge sporene og stationerne til Hovedstadens Letbane, som åbner i 2024. En letbane der forventes at føre til ejendomsinvesteringer svarende til næsten 55.000 m2 i Ishøj inden 2024.
 • Vi har orden i økonomien, og det er fortsat et samlet byråd, som står bag det årlige budgetforlig. I 2017 var tiende år i træk, at hele byrådet skrev under på forliget. 
 • Vi har gjort vores kommune endnu mere grøn, for vores nye skov ved Ishøj Landsby har fået lov at gro i fire år mere.
 • Vi er tæt på at være i mål med at bekæmpe støjen fra motorvejen med byggeriet af en støjvold.
 • Vi har gjort det endnu mere attraktivt at være ældre i Ishøj. Blandt andet med et nyt rehabiliterings- og genoptræningscenter og ved at sørge for, at alle borgere kan få en læge i Ishøj, hvis de ønsker det.
   
 • Vi har fået endnu flere borgere i beskæftigelse. Fra 2013 til 2017 faldt arbejdsløsheden fra cirka 11 til 7 procent, og den udvikling skal gerne fortsætte.
   
 • Vi har løftet karakterniveauet på vores skoler. Vi er allerede godt i gang. I de nationale tests i matematik fra 3. klasse til 6. klasse har elevernes udvikling generelt været bedre end landsgennemsnittet.
   
 • Vi har gjort det endnu bedre at vokse op i Ishøj med blandt andet en ny daginstitution og forbedret normering i alle vores institutioner. Vi har også fortsat danmarksrekorden i antal kroner per borger brugt på sport, fritid og kultur. Ishøj er en multikulturel by, og foreningslivet spiller en afgørende rolle i at bringe vores mange borgere sammen.

I Ishøj har vi skabt en stærk Ishøj-ånd, hvor vi alle er en del af fællesskabet og sammen kæmper for Ishøj. Det er en ånd, der også vil drive den positive udvikling de næste fire år.

Ovenstående er en klumme skrevet af Ole Bjørstorp.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere