Politiet har sigtet en mand for medvirken til ulovligt gaderæs: "Vi håber på en dom"

Københavns Vestegns Politi har sigtet en mand for medvirken til gaderæs. Håbet er, at dommen kan sende et signal om, at det er helt uacceptebalt, lyder det fra politiinspektør.

De ulovlige gaderæs lever i bedste velgående på trods af, at der er et skærpet forsamlingsforbud på grund af Covid-19.

Men for Københavns Vestegns Politi er det ikke en leg, og de har derfor taget skrappere midler i brug i kampen mod de fartglade mennesker. 

- For cirka tre uger siden, der sigtede vi en mand, der startede et gaderæs, for medvirken til ulovlig gaderæs. Det har en strafferamme på halvandet år, siger Mogens Lauridsen, Politiinspektør, Københavns Vestegns Politi.

Sagen er endnu ikke afgjort, men Mogens Lauridsen håber, at sigtelsen kan føre til en vigtig dom i kampen mod gaderæsene. 

- Vi håber at få en god dom, der sender et kraftigt signal om, at det godt kan være, at man synes, gaderæs er sjovt, men det gør vi (red. politiet) ikke, og man kan risikere at komme i fængsel, hvis man gør det, fortæller han.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Anmeldelse om gaderæs i Køge lørdag aften.
Anmeldelse om gaderæs i Køge lørdag aften.
Foto: Presse-fotos.dk

410 bøder på én weekend

Alene i denne weekend er der blevet uddelt bøder ved tre ulovlige gaderæs - fredag aften 180 bøder i Roskilde, og i går aftes 14 i Køge og 216 i Ishøj - alle samme for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

quote Vi synes, det er utrolig groft, at de gør det, fordi det er altså livsfarligt at køre så stærkt i trafikken, det kan meget nemt gå galt.

Mogens Lauridsen, Politiinspektør, Københavns Vestegns Politi

Det forarger politiinspektøren. 

- Vi synes, det er helt urimeligt, at de bare, fordi de har den her interesse i at køre ulovligt gaderæs, at de så er fuldstændigt ligeglade med de regler, der nu er vedtaget omkring bekæmpelse af coronavirus, siger Mogens Lauridsen.

Lige nu betyder forsamlingsforbuddet, at det er forbudt at samles mere end 50 personer ad gangen både indendørs og udendørs. Bøden for at overtræde forbuddet er 2500 kroner.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ulovligt gaderæs i Ishøj lørdag aften
Ulovligt gaderæs i Ishøj lørdag aften
Foto: Presse-fotos.dk

Kan så nemt gå galt

Men ikke nok med, at deltagerne ved gaderæsene overskrider forsamlingsforbuddet, så er deres tunge speeder-fod mindst et ligeså stort problem.

- Vi synes, det er utrolig groft, at de gør det, fordi det er altså livsfarligt at køre så stærkt i trafikken, det kan meget nemt gå galt. Det kan også meget nemt gå galt, når de kører deres ræs, hvor der står tilskuere helt ud til - altså en der mister herredømmet med så høj hastighed det kan gå grueligt galt, siger Mogens Lauridsen.

Det er især når deltagerne kører til og fra arrangementerne, at politiet kan uddele bøder i flæng. I går blev det til 89 hastighedsovertrædelser alene omkring Ishøj.

Nogle af dem så alvorlige at bilisten mister kørekortet i en periode.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

5-årig pige dræbt

Sygeplejerske troede ikke på, at femårig pige kunne reddes - forsøgte alligevel

5-årig dræbt

Lattergas får vigtig rolle i retssag om trafikdrab på femårig pige

Brand på bakken korsbæk

Brand på Bakken: Populær Matador-attraktion ramt

Vanvidsmotorcyklister

playVanvidsbilister kører 130 kilometer i timen tæt på børnefamilier i byen

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere