Politiet lukker butikker i to butikscentre

Butikscentre i Frederiksværk og Hvidovre har ikke har overholdt regeringens nye tiltag og lukket butikker.

Tirsdag aften fremlagde regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen flere tiltag, der skal sikre at inddæmme spredningen af coronavirus.

Det betyder, at fra klokken 10.00 i onsdag formiddag skulle en række butikker og butikscentre holde lukket, og regeringen har indført forbud mod forsamlinger over 10 personer.

Alligevel er Københavns Vestegns Politi rykket ud til Hvidovre onsdag, hvor politiet måtte lukke det første butikscenter ned i deres område. Der er tale om centret Rebæk Søpark, hvor alle deres butikker havde åbent.

- De ansatte havde åbent, fordi de ikke var opmærksomme på tiltagene. Så vi var i dialog med dem, og så begyndte de at lukke deres butikker ned, fortæller vagtchef hos Københavns Vestegns Politi, Torben Wittendorff, til TV 2 Lorry.

Han fortæller videre, at de har fået andre henvendelser, og så har de selv opdaget nogle, som de efterfølgende har taget kontakt til.

Politiets indtryk er, at det ikke virker som om, at der er nogle, der har haft nogle onde hensigter med det, fortæller Torben Wittendorf.

Sn.dk skriver, at Nordsjællands Politi har måtte lukke flere butikker i butikscentret i Noord i Frederiksværk.

Københavns Vestegns Politi har også været ude hos en privat frisør i Vallensbæk, der reklamerede med at lave hjemmebesøg. 

Torben Wittendorf fortæller, at politiet vurderede ud fra de retningslinjer, som de har fået, at der var tale om tæt kontakt, og det måtte derfor ikke foregå, da det er imod det forbud, som regeringen har fremlagt.

Københavns Vestegns Politi fortæller til TV 2 Lorry, at de på nuværende tidspunkt ikke har skulle have bødeblokken op af lommen, da det har været nok med vejledning til de åbne butikker.

Ekstra indsatser i København

Københavns Politi har sat ekstra indsatser ind, der kører rundt i deres områder og tjekker, at folk overholder regerings nye tiltag. De har endnu ikke noget overblik, men deres opfattelse er, at folk følger tiltagene til punkt og prikke, fortæller leder af beredskab, Jakob Vilmer.

Midt- og Vestsjællands Politi har ikke haft nogle udrykninger i forhold til lukkede butikker eller andet corona relateret.

Rigspolitichef Thorkild Fogde oplyser på et pressemøde klokken 14.00, at det er "stille og roligt" med de nye forbud mod forsamlinger over 10 personer og lukninger af butikker.

- Udfordringerne har primært været tvivl om størrelsen på butiksarealet og opsætning af afmærkning for kunderne, siger Thorkild Fogde.

Forvirring blandt borgere

Både Nordsjællands Politi og Københavns Vestegns Politi har meldt ud, at de oplever, at flere borgere kontakter dem.

Borgerne har spørgmål omkring, hvorvidt den ene eller anden forretning må holde åbent i forhold til de nye regler. 

På Twitter oplyser Københavns Vestegns Politi, at de er meget opmærksomme på dette, og de oplever stor imødekommenhed hos de forretningsdrivende på Vestegnen, når de kommer ud til dem. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

corona-forside2

Sådan har smitten udviklet sig uge for uge i din kommune - fra skiturister til rekordtal på Vestegnen

Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg.

Efter høje smittetal: Nu banker corona-vagter på dørene i Kokkedal

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere