Movia om faldulykke: "Det var et uheld"

Det var et uheld, og vi er kede af det, der er sket. Sådan lyder den klare udmelding fra Movia, efter 90-årige Ella kom galt af sted med en trappemaskine.

03:21

Nu ligger Ella hårdt medtaget på hospitalet efter ulykken med en Flextrafik-trappemaskine.

Ella Dønkjær fra Hvidovre var lige ved at miste livet, da en uerfaren flextrafik-chauffør mistede herredømmet over en trappemaskine i fredags. Den 90-årige kvinde røg ti trin ned og fik blandt andet en dyb flænge i panden og brud på kæben.

Ella Dønkjær har ligget på Hvidovre Hospital siden i fredags, hvor ulykken skete.

Læs også 90-årig kom til skade med Flextrafik: "Et mirakel jeg ikke døde"

Movia: Det var et uheld

I dag mødtes vognmanden fra Movia med chaufføren, der mistede herredømmet over trappemaskinen, til en snak om, hvorvidt chaufføren havde den fornødne uddannelse til at kunne betjene trappemaskinen, og om han ville stå ved, at den her ulykke havde fundet sted.

Ifølge flextrafikchef ved Movia Jens Peter Langberg kan de nu konstatere, at chaufføren har den nødvendige uddannelse, han står ved ulykken, og aftalen er nu, at vogmanden retter henvendelse til Ellas familie og sørger for, at alt med forsikringer falder på plads.

- Chaufførens udlægning af det her er, at han ikke får balance med trappemaskinen i det øjeblik, de kører ud over kanten, og det får så den effekt, at Ella falder forover og falder hele vejen ned ad trappen. Det er vi meget kede af, fortæller Jens Peter Langberg, der selv betegner hændelsen som et uheld.

Movia: "Vi kan ikke gardere os mod uheld"

Jens Peter Langberg fortæller også, at chaufføren følte sig tryg ved at betjene trappemaskinen, men at det var første gang, at han skulle bruge en lift med en borger, da han skulle hjælpe Ella nedad trapperne:

- Jamen uddannelsen til at kunne betjene trappemaskinerne er jo ikke grundig nok, hvis man kommer galt af sted, men uheld kan vi jo ikke helt gardere os imod. Vi kører ganske mange trappemaskineture, og det fungerer jo det meste tiden, siger flextrafikchefen.

Movia vil nu skrive ud på sin chaufførportal, at hvis chaffører føler sig nervøse ved at køre en tur, skal de lade være, og så vil de i stedet sende en anden chauffør ud til at betjene trappemaskinen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik