Kvinde dømt for at spytte efter betjente og råbe "jeg har corona"

En 46-årig kvinde skal flere måneder i fængsel, efter hun spyttede efter to betjente og påstod, hun havde coronavirus.

En spytklat og et truende udfald mod to politibetjente kommer til at koste dyrt for en 46-årig kvinde.  

Kvinden skal tre måneder i fængsel, efter at hun i slutningen af marts måned spyttede efter to politibetjente og truede dem med, at hun havde coronavirus.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Retten i Glostrup afsagde mandag dom over kvinden, der samtidig blev dømt for at have bidt en mand i kinden samt truet en kvinde telefonisk. Udover de tre måneders fængsel fik kvinden også en advarsel om udvisning, oplyser anklagemyndigheden.

Kvinden blev anholdt sent mandag aften den 30. marts i forbindelse med, at politiet rykkede ud til en sag om husspektakler i Hvidovre. 

Ville ikke forlade mands hjem

En mand i 40’erne havde kontaktet politiet, fordi den 46-årige kvinde ikke ville forlade hans hjem. 

Da politiet med magt tvang kvinden ud af mandens bolig, spyttede hun efter betjentene, mens hun råbte: “jeg har corona, og det skal I også have.”

quote Det her er en alvorlig forbrydelse. Særligt i de her tider

Anklager Robert Rafn fra Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi

Kvindens udfald mod ordensmagten var en overtrædelse af straffelovens paragraf 119, som blandt andet omhandler trusler mod offentligt ansatte. Hun blev derfor anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.

Kvinden, der ikke er tidligere kendt af politiet, blev fængslet efter en bestemmelse i retsplejeloven, som kræver, at den forventede straf, hvis hun findes skyldig ved en egentlig retssag, lander på mindst 60 dages fængsel.

Ved det grundlovsforhøret den 31. marts nægtede kvinden sig skyldig og hævdede, at hun blot spyttede ned i gulvet, har anklager Robert Rafn fra Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi tidligere fortalt til TV 2 Lorry. 

En alvorlig forbrydelse, siger anklager

Robert Rafn har oplyst, at betjentene gav kvinden mundbind på, men at hun ifølge vidneforklaringen alligevel fik sendt en form for spytsky mod politiet. 

- Det her er en alvorlig forbrydelse. Særligt i de her tider, hvor en del mennesker er sendt hjem eller arbejder hjemme for at undgå smittespredning, men politiet stadig er nødt til at være på gaden for at sikre danskernes tryghed.

- Man skal altid behandle politiet ordentligt, men i disse tider er det særligt skærpende og temmelig hensynsløst, at man bruger påstået coronavirus mod politiet. Det var mit synspunkt, og det var min opfattelse, at retten var enig i det, har Robert Rafn tidligere sagt til TV 2 Lorry. 

Ved grundlovsforhøret lagde Retten i Glostrup ifølge Robert Rafn dog vægt på politibetjentenes “stærke vidneforklaringer”. Og det har retten altså igen valgt at gøre, da kvinden mandag har fået en fængselsstraf på tre måneder samt en advarsel om udvisning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Roskilde.

Mand erkender forsøg på voldtægt af børn via datingside

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedsklinik er nu sigtet 11 gange

blå blink

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

Hærværk mod FCK-bus

FCK-bus overhældt med gul og blå maling kort før storkamp

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere