Fem år for drabsforsøg mod ekskone: "Kunne have dræbt hende"

En 44-årig mand er blevet idømt fem års fængsel for drabsforsøg mod sin ekskone.

Foto: TV 2 Lorry

Fem år bag tremmer og skyldig i drabsforsøg på sin tidligere samlever.

Sådan lød dommen til en 44-årig mand fra Hørsholm mandag eftermiddag ved Retten på Frederiksberg. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Til dommen siger den 47-årige ekskone til Frederiksborg Amts Avis:

- Jeg håber, at min tidligere samlever under fængselsopholdet indser, hvad det er, han har gjort, så jeg ikke behøver frygte ham i fremtiden. Han er far til min søn, så for hele familiens bedste håber jeg, at vi nu kan komme videre, lyder det stille fra kvinden.

Nægtede sig skyldig

Den 44-årige mand har hele tiden nægtet sig skyldig i forsøg på manddrab. Til gengæld har han erkendt vold mod ekskonen, som han efter eget udsagn ”blot ønskede at skræmme”.

Læs også Ramt tilfældigt af skud på Nørrebro - i kritisk tilstand

- Jeg kunne meget nemt have dræbt hende, hvis jeg havde ønsket det. For hun lå helt blottet flere gange. Men jeg drejede håndleddet, så jeg ikke ramte hende med klingen. Tingene gik så utroligt hurtigt. Men jeg var klar i hovedet. Jeg var ikke kuk-kuk, men jeg var irriteret og følte en enorm afmagt. Jeg ønskede ikke at dræbe moderen til min søn. Jeg vil vores søn det bedste, og det er jo ikke, at slå den vigtigste person i hans liv ihjel, lød det blandt andet fra manden under retsmøderne ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Overfaldet skete ved afslutningen på et møde i Statsforvaltningen i København den 18. januar i år, hvor parret blandt andet havde diskuteret samværsordning i forhold til deres i dag 15-årige søn. Pludseligt trak manden en stjerneskruetrækker frem, hvorefter han igen og igen huggede og stak den mod sin tidligere samlever.

Stukket 15-18 gange

Ifølge anklageskriftet blev den 47-årige kvinde ramt 15-18 gange, og hun fik i alt 26 læsioner i forbindelse med overfaldet, hvor hun også pådrog sig et brækket kindben, hjernerystelse, blodansamlinger i maven, en flækket overlæbe og et piskesmæld. Ifølge lægerne var skaderne dog ikke livstruende.

Læs også Gladsaxe vandt over Satudarah: Nu bliver klubhuset ryddet

Frederiksborg Amts Avis har været med under retsmøderne og her forklarede en sagsbehandler i Statsforvaltningen blandt andet overfaldet således:

- Jeg husker klart, at den tiltalte huggede mod kroppen, og han huggede og stak gentagne gange, også da ekskonen lå på gulvet. Hun fægtede med arme og ben for at afværge huggene ligesom hendes nuværende mand prøvede at afværge ved bagfra at få fat i og holde fast på tiltaltes arme. Det var meget voldsomt, lød det blandt andet.

Det tidligere par blev skilt for 14 år siden. Begge har nye partnere i dag, og de har også begge fået et barn mere udover deres fælles 15-årige søn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik