Ramt tilfældigt af skud på Nørrebro - i kritisk tilstand

Manden der blev ramt af skud sent søndag aften er nu i kritisk tilstand. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Foto: localeyes.dk

I samarbejde med tv2.dk

Klokken 23.07 søndag nat kom to personer kørende på en knallert forbi en mindre gruppe mænd, der gik på fortovet på Heimdalsgade på Nørrebro i København. Det konkluderer Københavns Politi på baggrund af vidneforklaringer i en pressemeddelelse.

Knallerten stoppede op ud for en af mændene i gruppen, passageren på knallerten sprang af og rettede en pistollignende genstand mod en af mændene, en afrikansk mand på 39 år. 

Herefter blev der afgivet syv eller flere skud.

Se flere på Localeyes.dk.

Læs også Nyt skyderi: 39-årig mand ramt

I kritisk tilstand

Offeret er efter politiets vurdering en tilfældig uskyldig mand, som ikke har kendte banderelationer. Mandens tilstand er fortsat kritisk. 

Politiet efterforsker nu flere spor i sagen. Samtidig indsamler politiet oplysninger fra en række vidner, der har henvendt sig i sagen.

- Vi ser naturligvis med meget stor alvor på denne helt uacceptable situation, hvor maskerede kriminelle kører forbi helt uskyldige mennesker og skyder dem. Sagerne efterforskes og har første prioritet både i Københavns Politi og hos politiets teknikere, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov. 

Læs også Mohamed: Minoritetsfædre er ikke til stede i deres børns liv

 Brændende knallert fundet i nærheden

Kort efter skyderiet blev en brændende knallert fundet ved Bispeengbuen på Nørrebro. Ifølge politiet er det sandsynligt, at der er tale om den samme knallert.

- Det er selvfølgelig nærliggende at tro, at det er den, der har været brugt i forbindelse med skyderiet, siger Thomas Tarpgaard, der er vagtchef ved Københavns Politi.

Vil fængsle gerningsmændene

Skudepisoden er den 26. siden den 13. juni i år, og Københavns Politi forsøger nu at få aktørerne sat bag lås og slå. 

Læs også Skud lørdag gik igen ud over tilfældige mænd

- Det er et erklæret mål løbende at få fængslet aktørerne i konflikten. Det billede har vi også set i denne weekend, hvor vi altså har fået fængslet aktører i relation til selve konflikten og for andre kriminelle handlinger. Det drejer sig for os om at få alle de voldsparate væk fra gaderne hurtigst muligt. Samtidigt vil vi fortsætte vores synlige indsats i visitationszonen, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik