Coronasikker klipning? Monas udendørs frisørsalon er et hit

En frisør i Hørsholm har en udendørs salon, og det er kunderne glade for under coronakrisen.

Mona Wichmann i sin udendørs frisørsalon. Foto: Privatfoto

Det er få dage siden, at blandt andre frisører som nogle af de første erhverv fik lov til at genåbne deres virksomheder efter nedlukningen af Danmark.

Myndighedernes retningslinjer er blevet nærlæst, og frisørerne har hver især taget deres forholdsregler for at kunne udføre deres arbejde på forsvarlig vis og dermed minimere risikoen for smitte med coronavirus.

Læs også Og nu til de gode nyheder: Frederik og Louise skal giftes

For Frisør Monamona i Hørsholm er det hele formentlig gået en del lettere end så mange andre steder. 

- Jeg tror, jeg er den eneste i Danmark, der har en udendørs frisørsalon. Jeg er ikke sikker, men jeg har haft det i 20 år, og jeg har aldrig hørt om andre, lyder det fra indehaver Mona Wichmann. 

Frisør Mona Wichmann med hunden Lulu, der altid er med på arbejde og også nyder at være udendørs. Foto: Privatfoto

Komplet udendørs salon 

Idéen kom i sin tid lidt ud af det blå og altså meget længe inden udbruddet af coronavirus. Her har eksperter flere gange forklaret, at social kontakt er bedre udenfor end indenfor - naturligvis med mindre det helt kan undgås. 

- Jeg havde faciliteterne til det, og så synes jeg bare, det er dejligt at være udendørs. Kunderne er også glade for det. Forrige sommer, hvor der var hedebølge, var det virkelig et hit. Når det er godt vejr, vil folk jo gerne være ude i deres fritid, lyder det fra frisøren, der har været selvstændig i 33 år. 

Læs også Hospitalsklovn glemmer ikke børnene: Stella kæmper trods corona for de indlagte børn

Mona Wichmann har også en almindelig indendørs frisørsalon lige ved siden af den udendørs af slagsen, der er placeret på en terrasse.

Men det er ikke sådan, at kunderne skal ind og ud og frem og tilbage. Den udendørs frisørsalon er komplet med stole, spejle, kasseapperat, vaskestol og en parasol, og der er indlagt både vand og el. 

  Foto: Privatfoto

  Foto: Privatfoto

  Foto: Privatfoto

Kunderne føler sig trygge

Mona Wichmann rykker normalt kun klipningerne udenfor, når det er over 20 grader, for ellers kan det nemt blive koldt for kunderne. Det plejer at være omkring 1. maj, men i år er det altså sket lidt tidligere - faktisk på kundernes opfordring  

- På førstedagen var rigtig mange, der spurgte mig, om jeg ikke kunne rykke udenfor, når der nu er coronavirus i omløb, så det har jeg gjort, fortæller hun.

Mona Wichmann fortæller, at det er hendes indtryk, at kunderne føler sig trygge ved de udendørs behandlinger, og meget tyder da også på, at hendes særlige frisørsalon er hit i disse tider.

På hendes første arbejdsdag efter genåbningen fik hun 56 bookinger, og hun har nu ingen ledige tider det næste lange stykke tid. 

Læs også Hospitalsklovn glemmer ikke børnene: Stella kæmper trods corona for de indlagte børn



Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik