Og nu til de gode nyheder: Frederik og Louise skal giftes

Københavns Kommune har aflyst mange bryllupper - men akutbryllupper er stadig muligt

Frederik Regin Brodersen og Louise Lynghøj Holst Berthelsen har været kærester i seks år - og på lørdag skal de giftes. Og det er faktisk en lille smule specielt, for på grund af corona-epidemien er der en hel del længere mellem bryllupper på rådhusene og i kirkerne. I Københavns Kommune kan man i øjeblikket kun blive gift, hvis der er tale om et såkaldt akut- eller nødbryllup.

- Louise er gravid. Hun er faktisk højgravid og har termin den 28. maj. Og så har vi købt et hus i Hørsholm, som vi overtager 1. juni - så vi syntes, at det var rigtigt at blive gift nu, fortæller Frederik Regin Brodersen til TV 2 Lorry.

Det bliver nu på lørdag, at parret, der begge er 26 år gamle, siger ja til hinanden. Københavns Kommune har på rådhuset den kendte Bryllupssal - men rådhuset er stort set lukket ned, så selve  vielsen skal ske i et mindre lokale ved husets bagindgang. Og den bryllupsfest, som Frederik og Louise så skal hjem og holde, bliver noget anderledes, end hvis alting havde været normalt.

- Vi holder det hjemme i Vanløse og bliver ikke flere, end det regeringens regler siger. Det vil sige, at vores søskende kommer, vores forældre - og min mormor. Det kan måske virke trist -. men vi synes det er en glædelig begivenhed.

Meget mere bryllup

Louise arbejder til daglig som testspecialist i Netcompany, mens Frederik er revisor i KPMG. Efter lørdagens vielse satser parret på meget mere bryllup senere.

quote  Jeg har lovet Louise, at vi så holder et rigtigt bryllup og med et stort frieri først.

Frederik Regin Brodersen

 - Jeg har lovet Louise, at vi så holder et rigtigt bryllup og med et stort frieri først. Det bliver et kirkebryllup - og der skal være fest bagefter, forklarer han.

Frederik kommer oprindeligt fra Hørsholm, mens Louise stammer fra Kalundborg. Og når de rykker ind i deres nye hus, er det altså i Frederiks hjemkommune.

- Hun vil heldigvis gerne med, siger han.

Forståelse og taknemmelighed

I Københavns Kommune er der glæde over, at det - trods alt - stadig kan lade sig gøre at blive gift.

- Vi har jo aflyst alle vielser - men hvis man opfylder kritierierne for akut- og nødvielser - så kan det selvfølgelig lade sig gøre, forklarer Jesper  Hyldal, der er leder af vielser og sekretariat på Københavns rådhus.

Nødvielserne handler om syge borgere, mens akutvielserne gælder folk, der som i Frederik og Louises tilfælde venter barn. Andre akutvielser kan blive aktuelle, hvis den ene part har et visum til Danmark, der er ved at udløbe.

Og selv om kommunen ikke kan stille med sin flotte bryllupssal, så er parrene glade.

- Vi oplever både stor forståelse og taknemmelighed fra de par, vi vier, siger Jesper Hyldal.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Eurojackpot

Lottovinder fik besked om gigantgevinst i bilen

penge.jpg

Heldig kartoffel får fyldt tegnebogen: Vandt 310.785.127 kroner

Line Baun Danielsen

Nul erstatning i Se & Hør-sag: - Jeg har skyldt mig selv og mine børn at gå hele vejen

TV 2

Sygeplejerske om omstridt formulering: Jeg føler mig stødt som sygeplejerske, muslim, og kollega

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere