Ubudne gæster ribbede besøgsgård: "Håber I får mavekneb og kvalme"

Ejerne bag besøgsgården Freerslev Kotel fik sig en ubehagelig overraskelse, da de vågnede op lørdag morgen.

- Til de personer, der u-inviteret besøgte os i nat:

- Vi håber så inderligt, at I får voldsomt mavekneb, når I sætter de 70 kg højrebsbøffer til livs, som I stjal fra gårdbutikken. 

Sådan indleder ejerne bag besøgsgården Freerslev Kotel, Inge og Erik Christoffersen, et opslag på Facebook, hvor de med et smil på læben forsøger at håndtere en alvorlig situation.

Natten til lørdag havde de nemlig besøg af nogle ubudne gæster, der ribbede deres gårdbutik for en masse varer og penge, mens Inge og Erik lå og sov.

- Vi har ligget og sovet tre meter fra, hvor de har gået. De har taget listerne af vinduet, så de kunne løfte det ud for netop ikke at lave en larm, forklarer Inge til TV 2 Lorry.

quote - Det er svært at sove, med tanken om at nogen kan gå rundt i ens hus, uden man lægger man mærke til det

Erik Christoffersen, Freerslev Kotel

Hverken hende eller Erik har på noget tidspunkt hørt de ubudne gæster, og på dem virker det hele meget udspekuleret.

- De har jo et eller andet sted gået efter os. Og den følelse er ikke rar. Den følelse, at der er nogen, der har gået rundt og ledt efter en indgang, den er ikke rar, siger Erik og fortæller videre:

- Det er svært at sove, med tanken om at nogen kan gå rundt i ens hus, uden man lægger man mærke til det.

quote Jeg havde brug for at lufte min harme, men jeg ville gerne kommunikere det på en måde, så det var lidt humoristisk for andre at læse

Inge Christoffersen, Freerslev Kotel

Vil ikke lade sig skræmme

Ejerne af besøgsgården fortæller, at de har mistet en stor del af deres varelager, alligevel har de ikke tænkt sig at lukke ned, mens de sunder sig.

- Det er vigtigt for os at holde åben, for rent psykisk må det ikke knække os. De har heldigvis ikke ribbet alt, siger Inge, mens Erik supplerer:

- De må ikke have lov at vinde to gange.

Lørdag satte de sig til tasterne på Freerslev Kotel Besøgsgård og Gårdbutiks facebookside, hvor de med en humoristisk tone rettede henvendelse til de ubudne gæster. Selvom det kan virke mærkeligt at lave sjov i sådan en situation, så tjener tonen i opslaget et formål, forklarer Inge.

- Jeg havde brug for at lufte min harme, men jeg ville gerne kommunikere det på en måde, så det var lidt humoristisk for andre at læse. Så har andre folk lyst til at forholde sig til det og læse det.

- Grunden til, at vi har lagt det op, er også, at vi kunne godt tænke os, at det havde en skræmmende effekt på andre, der skulle gå med lignende tanker.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Nordsjællands Politi, der bekræfter, at de har modtaget en anmeldelse om indbruddet, men vagtchef, Rolf Hoffmann oplyser, at man efterforskningen stadig pågår, og at man endnu ikke har fundet den eller de personer, der står bag indbruddet.