Søger 68 pædagogmedhjælpere til coronahjælp: Skal gøre rent og sikre afstand mellem børn

Coronakrisen har medført et stort behov for nye hænder til de allermindste i Hillerød Kommune

02:07

Hillerød Kommune er nu gået på jagt efter intet mindre end 68 nye pædagogmedhjælpere til små poder som ham her. Video: TV 2 Lorry

Påsken er over os, og de fleste holder fri. Men når vi kommer ud på den anden side igen, er det fortsat til et helt andet samfund, end vi normalt kender til.

Efter flere uger med et lukket offentligt samfund har regeringen dog planlagt de første skridt i genåbniningen, hvor institutioner og de mindste skoleklasser fra onsdag d. 15 april skal begynde at åbne igen som det første i samfundet. 

Læs også Millioner til børnehaver og skoler - nu stilles der højere krav til rengøring

Men coronavirus og covid-19 er langt fra forsvundet, så med den gradvise åbning kommer også en lang række krav til øget hygiejne og sikkerhed mod smittespredning i kommunernes institutioner.

Vi kan godt nå op på en ekstraregning på otte til ti millioner kroner i Hillerød Kommune

Peter Frederiksen (V), formand for Børn-, Familie- og Ungeudvalget

På den baggrund er Hillerød Kommune nu gået på jagt efter intet mindre end 68 nye pædagogmedhjælpere, som skal hjælpe med alt lige fra lettere rengøring til at holde børne adskilt fra hinanden og hjælpe dem med håndvask og spisning.

- Vi har slået stillingerne op, fordi Sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer for genåbning af vores dagtilbud er ret så restriktive, siger Peter Frederiksen (V), der er formand for Børn-, Familie- og Ungeudvalget i Hillerød Kommune. 

Alt i alt søger kommunen hele 68 nye pædagogmedhjælpere Foto: TV 2 Lorry

Alt i alt søger kommunen hele 68 nye pædagogmedhjælpere, hvor af de 8 er i deltidsstillinger er på skolerernes fritidsordninger. De resterende 60 fuldtidsstillinger er henholdsvis fordelt på dagtilbud, hvor man søger 44 nye pædagogmedhjælpere, samt på skolerne.

- Hvis vi skal holde åbent på den her måde et halvt år, og vi har det her antal stillinger, så kan vi godt nå op på en ekstraregning på otte til ti millioner kroner i Hillerød Kommune, siger Peter Frederiksen. 

Penge fra regeringen

Regeringen har afsat et trecifret millionbeløb til ekstra rengøring på dagtilbud, skoler og plejehjem. Det har Sundheds- og Ældreministeriet oplyst i en pressemeddelelse.

Læs også Brostrøm: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner

Forudsætningen for en gradvis genåbning af samfundet efter påske er nemlig, at det foregår på en kontrolleret måde, mener sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

- Det betyder blandt andet, at vi stiller højere krav til den daglige rengøring for at mindske smittespredning, siger ministeren.

Kommunerne skal leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer.  Foto: TV 2 Lorry

Beløbet skal sikre, at rengøringspersonale har mulighed for at rengøre dørhåndtag, gelændere og toiletter flere gange om dagen for at mindske smittespredning med coronavirus.

Mulighed for forlængelse

Lønnen for de nye pædagogmedhjælpere i Hillerød Kommune vil følge de relevante overenskomster for pædagogmedhjælpere, og alle stillingerne vil være tidsbegrænsede og udløbe, når de skærpede sundhedsmæssige forholdsregler bliver lempet. Det vil altså i første omgang sige frem til den 15. maj - altså en måned efter ansættelsesstart.

Læs også Se din kommune: Derfor åbner nogle kommuner på onsdag - og derfor venter andre

Der kan dog blive tale om forlængelse, lyder det fra kommunen. 

Ansøgningsfristen er den 17. april. Læs mere om de mange nye jobs på kommunens hjemmeside her.

Opgaverne som pædagogmedhjælper i Hillerød Kommune

 • Opgaverne vil variere alt efter behov.
 • I alle stillinger indgår bl.a.:
  • Hjælp til lettere rengøring.
  • Hjælp til håndhygiejne til børnene.
  • Arbejde med at sikre små børnegrupper og fysisk afstand mellem børnegrupperne.
  • Hjælpe til omkring spisning.
  • Deltage i aktiviteter, ture og opsyn med børnene mv..
 • I dagtilbud vil der også indgå praktisk hjælp til de små børn.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik