Supersygehus: Flertal vil bruge 13 millioner på kunst

Der skal som minimum bruges 13 millioner til kunst på det kommende supersygehus i Hillerød, mener flertal i forretningsudvalg.

Der er ikke stemning for at skære kunstbevillingen på det kommende Nyt Hospital Nordsjælland helt ned til sokkeholderne.

Forretningsudvalget i Region Hovedstaden bakker således op om et forslag, der indebærer, at der som minimum skal bruges 13 millioner kroner til såkaldt 'integreret kunst inklusiv kunstrådgivning'. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget kommer fra regionens administration. 13 millioner svarer til 0,33 procent af byggesummen for det ny hospital.

Samtlige partier i forretningsudvalget undtagen Venstre stemte for forslaget. Venstre har tidligere foreslået, at man reducerede kunstpuljen til det kommende supersygehus til kun tre millioner kroner.

Anne Ehrenrecih fra Venstre oplyste efterfølgende, at partiet vil genfremsætte sit forslag om kun at bruge tre millioner kroner til kunst, når sagen skal behandles i regionsrådet. 

Det var oprindeligt planen, at der på alle regionens hospitalsbyggeriet skulle afsættes en pulje på 1 procent af byggesummen til kunst, hvilket for Nyt Hospital Nordsjælland svarer til 38 millioner kroner.

Beløbets størrelse har dog været omdrejningspunkt for en hidsig debat i takt med, at man har skåret i antallet af senge, ambulatorier og kvadratmeter på det såkaldte supersygehus. 

Læs også: Politikere om kunst på supersygehus: Tåbeligt!

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere