Stort hunde-mudderløb kommer til Hillerød: Du og Fido kan også deltage

Kapløb, mudder, hunde og deres ejere. Det lyder som opskriften på en underholdende dag, og allerede til september får du muligheden for at være med.

Det engelske mudderløb Muddy Dog kommer til Hillerød. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Nu får du mulighed for at løbe og kravle i mudderet sammen med din bedste firbenede ven, uden at andre kigger skævt til dig.

Det er nemlig, hvad velgørenhedseventet Muddy Dog går ud på.

Vi synes, det er rigtig god ide at inspirere folk til at gøre noget sjov og anderledes med deres hunde.

Tina Engberg, fundraisingchef i Dyrenes Beskyttelse

Det er Dyrenes Beskyttelse, som har valgt at bringe det populære engelske koncept til Danmark.

- Vi synes, det er rigtig god ide at inspirere folk til at gøre noget sjov og anderledes med deres hunde. Som hundeejer falder man ofte ind i den samme rutine og går de samme ture. Nu vil vi gerne prøve at bryde rutinen lidt og give folk mulighed for at træne og udfordre deres hunde med det her løb, siger Tina Engberg, der er Fundraisingchef hos Dyrenes Beskyttelse, til TV 2 Lorry.

Og du kan godt begynde at træne op allerede nu. For Muddy Dog løber af stablen den 1. september 2019 i Hillerød.

Hunde og deres ejere skal igennem både mudder og vand, når de løber igennem den tre kilometer lange forhindringsbane. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Tre kilometer lang forhindringsbane

Til Muddy Dog-eventet skal hund og ejer sammen igennem en tre kilometer lang forhindringsbane i kuperet terræn, hvor der både skal løbes og kravles gennem vand og mudder.

Mudderet kan give anledning til nogle gode grin. Ligesom når man ser Hubertusjagten, og rytterne falder i vandgraven.

Tina Engberg, fundraisingchef i Dyrenes Beskyttelse

Og det bedste er, at det ikke kun er ejer og hund, der kan deltage. Hele familien kan tilmelde sig, så I alle sammen kan trodse mudderforhindringerne i fællesskab.

- Vi håber jo lidt, at det er hele familien, der kommer med, så hunden og dens team sammen klarer udfordringen. Og så bliver det bare en endnu sjovere familieaktivitet, når der er mudder involveret. Mudderet kan nemlig give anledning til nogle gode grin. Ligesom når man ser Hubertusjagten, og rytterne falder i vandgraven. Det er bare sjovt at kigge på, siger Tina Engberg.

Når I har krydset målstregen, kan I skylle mudderet af og tage en drink i Doggy Baren, slappe af i lounge-området, kigge på boder, spise lidt mad og klappe en masse våde og glade hunde.

Op mod 400 deltagere  

Allerede nu har omkring 120 personer købt billet til eventet, men hos Dyrenes Beskyttelse håber og tror man, at billetsalget nok skal nå at stige.

Vi håber på, at der vil være omkring 300-400 deltagere i Hillerød.

Tina Engberg, fundraisingchef i Dyrenes Beskyttelse

- Den umiddelbare interesse for arrangementet har været god. Så vi håber på, at der vil være omkring 300-400 deltagere i Hillerød, oplyser Tina Engberg.

Muddy Dog bliver afholdt mange steder i England, og her oplever man ofte flere tusind deltagere, og at billetterne helt bliver udsolgt.

Dyrenes Beskyttelse satser på at op mod 400 deltagere vil sætte deres aftryk i mudderet, når eventet afholdes den 1. september. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Billetten koster 250 kroner for en hund og en ejer. Derudover kan man tilkøbe ekstra løbere. Som ekstra løber koster en voksen (over 16 år) 150 kroner, mens børn koster 50 kroner.

Du kan købe billet til arrangementet her.

Alle pengene går til Dyrenes Beskyttelses arbejde. Særligt vil de indsamlede midler går til internaterne, for på den måde er det hundene, der hjælper andre hunde til at få et bedre liv.

Med i prisen får du en Muddy Dog t-shirt, en Muddy Dog-bandana, og når I kommer over målstregen, får du en medalje, og din hund får en roset.

Muddy Dog-eventet vil også blive afholdt i Aarhus den 15 september.

Praktisk information om eventet

 • Cirka 7 dage før løbet får du tilsendt dit løbsnummer og det tidspunkt, du og din hund skal løbe.
   
 • Når du kommer til pladsen, skal du henvende dig ved informationsteltet, hvor du får udleveret dit løbsnummer, din Muddy-t-shirt og Muddy Dog-bandanaen.
   
 • Dit nummer bliver råbt op, når du skal gå til start. Husk at være der i god tid.
   
 • Husk at tage praktisk tøj og sko på, der kan tåle at blive vådt og mudret.
   
 • Der vil være forhindringer med vand og mudder. Men det er helt op til dig, om du vil igennem forhindringerne eller hellere gå udenom.
   
 • Der vil være forskelligt underlag på ruten, så du kan forvente grus, græs, løse sten, jord, mudder, vand og nogle få steder, kan der forekomme tidsler og i det hele taget ujævnt terræn.
   
 • Ruten i Hillerød vil være i et meget kuperet terræn, så du skal forvente nogle bakker.
   
 • Deltagelse er på eget ansvar, og vi forventer, at du og din hund er sunde og raske. Der vil være veterinært personale og samaritter på stedet, skulle du eller din hund komme galt afsted.
   
 • Der vil være mulighed for at købe mad og drikkevarer til hund og menneske på pladsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik