Nye arbejdsnedlæggelser: Sygeplejersker fortsætter protester

På Herlev Hospital har sygeplejersker mandag morgen fortsat deres protest mod arbejdsvilkårene.

Sygeplejersker på Herlev Hospital har mandag morgen nedlagt arbejdet for en time. Det oplyser Rasmus Christian Post, som er en af de sygeplejersker, der har nedlagt arbejdet.

- Formålet er at vise regeringen, at vi er sure og vrede over et regeringsindgreb, som ikke løser problemerne. Vi har et sundhedsvæsen, der bløder, siger han.

- Vi har svært ved at rekruttere og fastholde kolleger. Vi mangler hænder nu, og vi kommer til at mangle over 6000 sygeplejersker over de næste år.

Arbejdsnedlæggelserne kommer som reaktion på et regeringsindgreb, der afsluttede en strejke på ti uger fra sygeplejerskerne.

Sygeplejersker fra Herlev Hospital har nedlagt arbejdet mandag morgen
Sygeplejersker fra Herlev Hospital har nedlagt arbejdet mandag morgen
Foto: Presse-fotos.dk


Frustration over arbejdsvilkår

Sygeplejerskerne havde afvist den overenskomst, der var blevet aftalt på det offentlige område.

Rasmus Christian Post, der til dagligt er anæstesisygeplejerske på Herlev Hospital, mener, at den debat, der udsprang af strejken udviklede sig til udelukkende at handle om sygeplejerskernes løn.

Lønnen er ifølge Rasmus Christian Post urimelig, men det er underbemandingen og de travle arbejdsvilkår, der giver mest næring til frustrationerne, forklarer han.

- Der er ingen tvivl om, at de arbejdsvilkår, som vi bydes, og de kolleger, som der mangler, det fylder allermest. Men vores løn er heller ikke fair i forhold til det ansvar og de kompetencer, vi står med.

/ritzau/