Muteret coronavariant lukker daginstitution i Herlev

Ifølge Herlev Kommune er det en familie med barn i den pågældende dagsinstitution, der er ramt af smitte.

Styrelsen for Patientsikkerhed har mandag identificeret få tilfælde af en særligt muteret coronavariant i Herlev, hvilket betyder, at en del af den integreret daginstitutionen Herlevgaard lukkes ned.

Herlev Kommune fortæller til TV 2 Lorry, at det er en familie, som har et barn i Herlevgaard, der er smittet. Hvor mange familiemedlemmer det drejer sig om, kan kommunen, dog ikke oplyse.

Ifølge Herlev Kommune er der ikke tale om en navngiven coronavariant, som familien er smittet med, men i stedet noget der bliver kaldt en flugtvariant.

Den muterede coronavariant skulle dog være mere smitsom end den oprindelige og varianten viser samtidig tegn på at være mindre følsom over for vaccine. Derfor er der igangsat en udvidede smitteopsporing i Herlev hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det betyder, at både nære kontakter til de smittede og disses nære kontakter hjemsendes. Alle, der vurderes at have været tæt på de smittede, har fået besked om at gå i selvisolation og blive testet.

Alle børn og medarbejdere sendt hjem

Samtidig blev en del af daginstitutionen Herlevgaard som sagt lukket, da alle børn og medarbejdere er inddæmmet og dermed hjemsendt med besked om at gå i selvisolation og få foretaget test.

Hvor mange børn og medabejdere, der er tale om, bliver ikke oplyst.

Der er indsat ekstra rengøring i daginstitutionen, så børn og voksne kan vende trygt tilbage efter test og selvisolation.

Alle i Herlev opfordres fortsat til at følge anbefalinger om god hygiejne, at gøre ekstra grundigt rent og at følge retningslinjer om test og isolation.