Kom med inden for: Nu er Nyt Hospital Herlev åbnet

Søndag var store flyttedag på Herlev Hospital, hvor de første patienter rykkede ind i det nybyggede Akuthus og Kvinde-Barn-Center.

Der var både smil, klapsalver og klipning af den obligatoriske silkesnor, da det nybyggede Akuthus og Kvinde-Barn-Center søndag blev taget i brug på Herlev Hospital. 

De 56.000 nye kvadratmeter har været undervejs siden 2014, og derfor var åbningsdagen både imødeset med spænding og glæde, men også en vis nervøsitet hos de ansatte og patienter, som TV 2 Lorry mødte ved åbningen. 

- Det er den helt store flyttedag. Vi åbner de fantastiske rammer, som vi har ventet på i så lang tid. Det er et kæmpe puslespil at få til at gå op. Nogen patienter er under overvågning og der kan vi først flytte udstyret med dem. Så lige nu, mens vi ser patienter kører på denne gang, så kører møbler og udstyr gennem kælderen for at vi er sikre på at det følger med over. Det er ét stort logistik projekt, forklarede Susanne Dam Hoffmann, der er projektleder ved Herlev Hospital. 

Bedre arbejdsforhold for de ansatte

Åbningen betød, at 83 patienter skulle rykkes over i de nye og lyse rammer, og en af dem var Jens Bjarke Andersen, der blev den første patient på det nye sengeafsnit, og derfor fik han æren af at klippe en silkesnor over ved indgangen til stuen. 

Og efter et ophold på en lidt varm tremands-stue, var det en glad første patient på det nye sengeafsnit. 

- Her er superflot simpelthen, og det føles køligere herovre, lød det fra Jens Bjarke Andersen. 

1900 ansatte på Herlev Hospital vil jævnligt have sin gang i den nye fløj, og for en af dem, er der store forventinger til arbejdet i den nye rammer. 

-  Jeg regner helt bestemt med, at det vil betyde bedre arbejdsforhold. Nu har hver patient sit eget store badeværelse det giver nogle helt andre fysiske rammer for os også, ligesom der er nye lyse rammer og bedre plads her, lød det fra sygeplejersken Mariann Busk Schriver i forbindelse med åbningen. 

Tal og fakta om Nyt Hospital Herlev