Kæmpe drukfest i Dyrehaven: Hospital indkalder ekstra personale

Herlev Hospital har ekstra bemanding i Børnemodtagelsen fredag aften efter svære alkoholforgiftninger for to år siden.

Der er ekstra personale i Børnemodtagelsen på Herlev Hospital fredag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Det er to år siden, at Puttefesten i Dyrehaven for alvor satte mærker i danskernes bevidsthed.

Tusinder af unge samledes for at more sig - og for at drikke. Alkoholindtaget blev så voldsomt, at mange af de unge fik svære alkoholforgiftninger og måtte køres til Børnemodtagelsen på Herlev Hospital.

Læs også Gymnasier tager afstand: Puttefest er et mareridt

Sagen trak overskrifter i de fleste af landets medier, og i mange dage derefter blev der sat fokus på danske unge og deres alkoholvaner.

Sidste år var der frygt for en gentagelse, men selv om alkoholindtaget var højt, så gik det ikke nær så galt.

Festen gav ikke ekstra travlhed i afdelingen. Men selv nu  - to år efter - tages der stadig ingen chancer. Herlev Hospital står derfor klar med en ekstra læge og to ekstra sygeplejersker på Børnemodtagelsen, hvis situationen igen skulle komme ud af kontrol.

Frygten for egentlige alkoholforgiftninger resulterer i øget bemanding i Børnemodtagelsen Foto: Linda Kastrup - Ritzau Scanpix

Kommer promillen op på mellen 4 og 5, så holder man op med at trække vejret.

Overlæge Marianne Sjølin Frederiksen

 -Kroppen hos unge kan slet ikke klare så høje promiller og store mængder alkohol, som nogle drikkekonkurrencer lægger op til. Først er det sjovt, så mister man kontrollen, og kommer promillen op mellem fire og fem, holder man op med at trække vejret. Det var, hvad der skete for to år siden, og det er det, vi gerne vil undgå, fortæller overlæge Marianne Sjølin Frederiksen på Herlev Gentofte Hospitals Facebookside.

Hun understreger, at unge derfor skal huske, at de ikke må efterlade kammerater, der har drukket for meget. Hvis det sker, så er det vigtigt, at de får hjælp fra voksne i området.

Læs også I morgen går det løs med puttefest: Natteravne er klar til indsats

Og ved festen i Dyrehaven er der folk til stede, som kan vurdere, om der er drukket så meget, at en tur på hospitalet er nødvendig.

Efter de mange tilfælde af alkoholforgiftning tog læger fra Børnemodtagelsen rundt på gymnasier og ungdomsuddannelser i området og holdt foredrag alkohol og sundhed. 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik