I morgen går det løs med puttefest: Natteravne er klar til indsats

Mellem 8000 og 10.000 gymnasieelever forventes i morgen at feste og drikke i Ulvedalene i Dyrehaven. Natteravnene passer på dem.

De er let genkendelige i bybilledet med deres skriggule jakker, Natteravnene. Og i morgen vil de være til stede i stort antal, når titusinder af fulde gymnasieelever samles for at feste i Ulvedalene i Dyrehaven nord for Købenavn.

Men hvis du tror, at den gule jakke nødtørftigt dækker over en pæn portion forargelse og frustration over unges festvaner - så kan du godt tro om igen.

Bedre end deres rygte

- Jeg vil meget hellere se sådan på det, at vi skal være glade for, at unge kan mødes i stå store mængder og have det sjovt. De unge er langt bedre end deres rygte, og de er faktisk gode til at passe på hinanden, siger Claus Staunstrup Nielsson, der er chef for den danske natteravnsorganisation.

Han skal selv være med i morgen sammen med cirka 70 andre natteravne. Og deres opgaver er ikke at lægge en dæmper på festlighederne.

- Nej, vores opgave er at sørge for, at de har en sjov, tryg og sikker aften. De unge kommer jo ved 14-15 tiden, og da har de allerede fået noget at drikke - og vi holder os i periferien. Vi træder til, hvis nogen beder om hjælp og holder for eksempel øje med, om der er nogle, der er faldet om og har brug for hjælp, forklarer Claus Staunstrup Nielsson.

Ældre typer med en anden agenda

De voksne i de gule jakker dukker altså ikke op for at lægge en dæmper på ungdommens udskejelser - men for at beskytte dem. Både mod sig selv - men i høj grad også mod mere ubehagelige elementer.

- Puttefesten kan jo også tiltrække nogle andre og ældre typer, der har en helt anden agenda, hvor det kan ende i alle mulige former for overgreb og hvor de unge får tilbudt stoffer, de ikke kender til. Der har de gule jakker i høj grad en præeventiv virkning, siger han.

Alkoholindtaget er stort under puttefesten - derfor uddeler Natteravnen også vand på flaske.

-Sidste år langede vi to-tre ton vand ud til de unge. Og vi kunne godt have brugt mere.

Natteravnene er selvfølgelig ikke alene om at sikre en god Puttefest. Røde Kors og politiet er også til stede i Ulvedalene.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere