FC Helsingør-direktør: Sure Brøndby-fans truer os

FC Helsingør har modtaget trusler om uro, fordi en sponsor distribuerer billetter til udebaneafsnittet.

Der har været stor efterspørgsel blandt Brøndbys fans om at se udekampen 22. oktober mod FC Helsingør i Alka Superligaen.

Der er plads til 1500 tilskuere i udebaneafsnittet. 1000 billetter udbydes i frit salg og er allerede solgt. De sidste 500 billetter kan Brøndbys fans kun kan få fat i ved at blive kunde hos FC Helsingørs hovedsponsor, Nordicbet.

Den billetmodel har udløst trusler om uro fra flere Brøndby-fans, siger FC Helsingørs direktør, Janus Kyhl.

- Jeg vil ikke sidde overhørig, at mine medarbejdere bliver truet med det ene og andet. Vi er en fredelig fodboldklub, som vil afvikle vores kampe i fred og ro, og vi vil ikke ligge under for trusler fra nogen.

- Vi vil gerne gøre det meget klart, at det vi vil ikke være med til. Det er uanset, om man truer med at placere hooligans blandt fredelige fans eller på anden måde ødelægge kampen, som vi er blevet truet med her, siger direktøren.

Janus Kyhl forklarer, at det ikke er det antal af billetter, men måden de sælges på, som har givet anledning til trusler.

- Der er 1500 pladser på vores udebanesektion, og før sæsonen lavede vi en aftale med vores hovedsponsor om, at de råder over en pulje på op til 500 billetter per kamp til udebaneafsnittet og til hjemmebaneafsnittet. De billetter kan sponsoren bruge til aktiviteter.

- I tilfældet omkring den her kamp virker det til, at der har været sat en kampagne i gang for at piske en stemning op i Brøndbys fanmiljø om, at vi ikke skulle have lov til at lave den her billetkampagne til kampen mod Brøndby, siger Janus Kyhl.

- Jeg forstår godt, at fans kan være ærgerlige over, at der ikke er flere billetter. Jeg ville gerne have lukket 4000 Brøndby-fans ind til kampen, hvis vi havde plads til det, tilføjer han.

Du kan se meget mere om FC Helsingør i vores webdox univers her eller se første afsnit af vores dokumentar herunder. (Artiklen fortsætter under videoen.)

 

Der er lidt over tre uger til kampen. Er du nervøs for afviklingen af den?

- Nej, det er jeg ikke. Vi skal nok få løst det her på bedste vis. Jeg håber bare, at folk besinder sig uanset, hvad de måtte have frembragt af trusler. 

- Jeg håber, at der kommer 5500 mennesker, som vil skabe en festdag, som bliver uden de uroelementer, som truer med at komme ind.

- Vi kan ikke sikre os, at hooligans ikke køber billetter til hjemmebaneafsnittene, det er klart. Men vi kommer til at have en tæt dialog med politiet omkring kampen, siger Janus Kyhl.

FC Helsingør vil bortvise fans i udeholdets trøjer, som har billet til et andet afsnit end udebaneafsnittet. Personer på hjemmebaneafsnittet med tydeligt tilhørsforhold til udeholdet vil blive bortvist, meddeler klubben.

Brøndby oplyser i en mail til Ritzau, at klubben er opmærksom på problematikken, der er ved den billetmodel, Helsingør benytter sig af:

- Brøndby vil lade det være op til FC Helsingør at forklare detaljerne i sagen, da det er deres aftale, og ikke noget man i Brøndby har haft indflydelse på.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere