Sådan gør politiet klar til FCK-fans i Helsingør

Sikkerheden er i top, når FCK-fans strømmer til Helsingør søndag til fodboldbrag.

Politiet opretter visitationszone, når FCK tirsdag aften møder belgiske Club Brugge i Parken (arkivbillede). Foto: Sara Gangsted / Scanpix

Foto: Keld Navntoft - Scanpix

1 af 2

Det er ikke hver dag, at over 1.000 FCK-fans kommer til Helsingør. Men det sker på søndag, hvor byens hold, FC Helsingør tørner sammen med FCK i Alka Superligaen.

Beboerne på ruten kan derfor forvente, at de før og efter kampen skal lægge ører til sang og lignende fra en gruppe personer, de normalt ikke ser i nabolaget.

Nordsjællands Politi

Og det har fået politiet på mærkerne, fordi 1.400 FCK-fans forventes at dukke op - og dermed forventer man, at der bliver udsolgt til kampen, der starter klokken 16.00 søndag på Helsingør Stadion.

- Da det er første gang byen Helsingør skal huse en kamp, hvor et af de store hold kommer besøg, ønsker vi hermed at forberede byens borgere på dette festlige indslag, siger politiinspektør Jesper Kracht, Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

Læs også Officielt: FC Helsingør henter Osama Akharraz

Personer man ikke normalt ser i nabolaget

500 af FCK-fansene kommer med et særtog til Helsingør klokken 13.15, hvor de vil blive fulgt til stadion af politiet i højre side af kørebanen - og tilbage til toget efter kampen. 

- Beboerne på ruten kan derfor forvente, at de før og efter kampen skal lægge ører til sang og lignende fra en gruppe personer, de normalt ikke ser i nabolaget, skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Derudover etablerer man hastighedsnedsættende bump på Nordre Strandvej ved Helsingør Stadion, fordi man forventer mange fodgængere, der vil krydse vejen. 

Læs også Endnu en nøglespiller forlader FC Helsingør

Nordsjællands Politi har stor erfaring med sikkerhed under superligakampe, da både Lyngby BK og FC Nordsjælland har haft hjemmekampe i ligaen, forsikrer politiet pressemeddelelsen.

Lige nu har FCK 12 point i Alka Superligaen, mens FC Helsingør har ni point. De to hold ligger henholdsvis på en 6. og en 9. plads i ligaen.

Læs også Lønstrup får forkortet og forbedret kontrakt i Helsingør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik