Begejstret borgmester: Nyt projekt skal lære børn at bygge både

Nordea-fonden støtter projektet Håndværk på Havnen med 3,5 millioner. Helsingørs borgmester er begejstret.

Snart kommer der endnu mere liv på havnen i Helsingør og i M/S Museet for Søfart.

Med det nye projekt, som Nordea-fonden har valgt at støtte med 3,5 millioner kroner over en treårig periode, kommer mange flere folkeskoleelever nemlig til at befinde sig på havnen med værktøj i hænderne.

Projektet, som Erhvervsskolen Nordsjælland og M/S Museet for Søfart står bag, skal nemlig sørge for at elever nu kan komme ud og for alvor prøve kræfter med håndværk i autentiske omgivelser. Børnene skal nemlig være med til at bygge både på havnen.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), er meget glad for, at projektet kan blive en realitet.

- Det er et helt fantastisk projekt, som nu får støtte. Det er et projekt, man kan komme rigtig langt med af to årsager. For det første kan det vise børn og unge håndværk på en levende og spændende måde i det rette miljø. For det andet passer projektet som fod i hose med kommunens maritime løsninger, kultur og uddannelse. Det maritime er en del af Helsingørs dna, siger borgmesteren.

quote Projektet kan være et godt rekrutteringsgrundlag på sigt

Benedikte Kiær

Det er elever og lærere tilknyttet folkeskolens nye fag ”Håndværk og design”, som kan få lov at få værktøj og materialer mellem hænderne. Sammen med Bådbyggeruddannelsen ved Erhvervskolen Nordsjælland og M/S Museet for Søfart tilbydes eleverne fra de lokale skoler at få undervisning i autentisk bådebyggerproces fra idé til færdig båd.

Inspirerer de unge til håndværksfag

Med projektet mener borgmesteren også, at eleverne kan blive inspireret til at søge ind på håndværkeruddannelser.

- Jeg er ret overbevidst om, at når flere stifter bekendtskab med håndværket, så vil flere søge ind på uddannelsen. Eleverne får nu mulighed for at opleve at være en del af miljøet. De oplever, hvordan man kan bygge noget så spændende som en båd. Projektet kan være et godt rekrutteringsgrundlag på sigt, siger Benedikte Kiær.  

Og et godt rekrutteringsgrundlag er lige præcis, hvad uddannelsesleder ved Erhvervsskolen Nordsjælland Jacob Krøyer Olsen håber, at projektet kan bidrage med.

- Vi ønsker at gøre de unge opmærksomme på en uddannelse i lokalområdet – Bådebyggeruddannelsen ved Erhvervsskolen Nordsjælland, der åbner mange muligheder for beskæftigelse og som samtidig er forankret i områdets historie og identitet,’ siger Jacob Krøyer Olsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik