Undervandskunstner sat fri på Øresundsakvariet

Hvad gør man, hvis man ikke har plads i akvarierne til de store tun, marsvin eller blæksprutter? Ja, man maler dem da væggen i stedet.

Ved Hørsholm Midtpunkt flakser hans kolibri. På Den Blå Planet svømmer hans sværdfisk – og inden længe basker en blæksprutte med sine arme på Øresundsakvariet i Helsingør.

Du ved muligvis ikke, hvem Jesper Kikkenborg fra Dragør er, men du har måske allerede set hans smukke portrætter flere gange.

Han er nemlig en produktiv herre.

Sidste år malede han ’Den Geniale Krop’ på Experimentarium, og i 2014 gjorde han sig internationalt bemærket, da han – omgivet af hammerhajer og rokker – malede et undervandsportræt i tanken på Den Blå Planet.

Jesper Kikkenborg er tosset med livet i havet, og lige nu er han at finde i sit rette element på Øresundsakvariet i Helsingør.

Her maler han tun, marsvin og blæksprutter på væggene. Tanken er nemlig, at børn og voksne skal blive bevidste om, at de store dyr også lever lige ude foran vores dør - og ikke kun holder til ude på de store verdenshave.

Mød Jesper Kikkenborg og chefdyrepasser Kristian Vedel i videoen her. 

Det er Øresundsakvariets chefdyrepasser Kristian Vedel, der har været primus motor på projektet med Jesper Kikkenborgs vægmalerier.

- Det er jo helt ekstraordinært at få en kunstner, der har så stor forståelse for livet i havet, til at stå her på Øresundsakvariet og male, siger han.

- Jeg har kendt Jesper en del år. Og så er han en kompetent kunstner. Og han har saltvand i årerne, forklarer han til TV 2 Lorry.

Jesper Kikkenborg dykker nemlig også i Øresund, hvorfor han har hjulpet Øresundsakvariet med at tage en række undervandsbilleder af livet under overfladen. 

Motiverne i denne omgang har de to mænd valgt i samarbejde - men det var en selvfølgelig for begge, at en blåfinnet tun skulle pryde væggen.

Den er nemlig tilbage efter cirka 80 års fravær i Øresund. Der er i de seneste år observeret tun på mellem 100 og 300 kilo i Øresund. 

- Når man dykker og møder havets skabninger på deres præmisser, jamen så mister man fuldstændigt fornemmelsen for tid. Man eksisterer kun i dét øjeblik og fortaber sig totalt til oplevelsen og nærværet, siger Jesper Kikkenberg. 

- Jeg håber, at jeg med mine malerier her på akvariet kan ramme netop dén magiske følelse. At jeg kan få gæsterne på akvariet, store som små, til at fortabe sig og gå på opdagelse i malerierne og derved give dem lyst til virkelig at fordybe sig i det liv, der er lige herude i Øresund. Det vil virkelig være stort, siger han.

Se tilblivelsen af det nye marsvin på Øresundsakvariet.

Oplev Jesper male

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

oplevelser nat

Her er fire gratis oplevelser i nattens mulm og mørke

Genrefoto

playEndelig: Længe ventet strand åbner til sommer

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere