Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde

På et ekstraordinært udvalgsmøde skal den kritik, som to fagforeninger har rettet mod en advokatundersøgelse af borgmester Benedikte Kiær (K), drøftes.

Opdatering:
Udvalget blev ikke færdig med at drøfte sagen onsdag aften. Medlemmerne fortsætter mødet fredag formiddag. TV 2 Lorry følger sagen.


Økonomi- og erhvervsudvalget i Helsingør Kommune skal onsdag eftermiddag debattere sagen om advokatundersøgelsen af borgmester Benedikte Kiær (K) ved et ekstraordinært udvalgsmøde. 

Det bekræfter Helsingør Kommune overfor TV 2 Lorry. 

Det ekstraordinære møde kommer bare to dage, efter at fagforeningerne Djøf og HK rettede kritik af den rapport, som Bech-Bruun har udarbejdet som led i en advokatundersøgelse af Benedikte Kiær. 

Undersøgelsen blev sat i gang i september. 

Det skete efter en anonym henvendelse om Kiærs samarbejde med medarbejdere og ledere i kommunen. I oktober kom det frem, at advokatundersøgelsen viste, at der "ikke er grundlag for at antage, at udsagnene i whistleblower-indberetningen er korrekte".

Efter en nøje gennemgang af rapporten fra Bech-Bruun konstaterede Djøf og HK forleden, at det er en særdeles mangelfuld rapport, der blåstempler borgmesterens adfærd i forhold til de tre medarbejdere. En rapport, som man ikke mener, er udført af en uvildig part i sagen.

Det er netop fagforeningernes tilbagemelding, der er på dagsordenen, som det eneste punkt.

Inhabil borgmester 

- Vi håber, at udvalget udtaler kritik af borgmester og af den rapport, der er blevet lavet. Så håber vi, at vi kan komme videre. Vi har medlemmer, der står og venter på at komme videre, siger Søren Rex, der er faglig chef for HK Kommunal Hovedstaden, forud for mødet. 

Hos HK Kommunal Hovedstaden mener man dog ikke, at det er nødvendigt med en eventuel tredje advokatundersøgelse, som det ellers er blevet foreslået. 

- Vi synes, vi har lagt alt det frem, der skal ligges frem. Alt, der er sagt til Bech-Bruun, er det, vi har lagt frem. Vi mener derfor, at sagen er fuldt oplyst, og på den baggrund ikke, at man skal lave en tredje undersøgelse. Der er behov for, at politikerne laver en vurdering og siger noget, fastslår Søren Rex, der er faglig chef for HK Kommunal Hovedstaden.

Borgmester Benedikte Kiær er formand for Økonomi- og Erhvervsudvalget, men da hun er inhabil i sagen, tager udvalgets næstformand, Marlene Harpsøe (DD), over ved onsdagens møde.

TV 2 Lorry været i dialog med flere udvalgsmedlemmer, men ingen har ønsket at udtale sig forud for onsdagens møde. 

Af tidslinjen nedenunder kan du danne dig et overblik over, hvad sagen handler om, og hvordan den har udviklet sig. 

Forstår sagen kort


 • Helsingør igangsætter undersøgelse af borgmester

  12. september 2022

  Helsingør Kommune iværksætter en ekstern undersøgelse af ledelsen i kommunen - herunder borgmester Benedikte Kiærs (K) samarbejde med medarbejdere og ledelse.

  Undersøgelsen bliver iværksat på baggrund af en anonym whistleblowerhenvendelse.

 • Borgmester tilfreds med undersøgelse

  12. september 2022

  Efter nyheden om, at undersøgelsen bliver igangsat, ytrer borgmester Benedikte Kiær tilfredshed med beslutningen.

  - Jeg kender ikke til den konkrete ordlyd af henvendelsen, ud over at den handler om mit samarbejde med ledelse og medarbejdere, men jeg er helt tryg ved, at der gennemføres en undersøgelse, udtalte Benedikte Kiær den 12. september.

 • Fagforeninger i brev: Borgmester har truet ansatte

  13. oktober 2022

  Fagforeningerne HK og Djøf skriver ifølge Politiken et fælles brev til politikerne i økonomi- og erhvervsudvalget i Helsingør Kommune. Her skriver fagforeningerne, at Benedikte Kiær har "udvist grænseoverskridende adfærd" over for tre ledende medarbejdere. Hun har desuden via tredjepart "udtalt trusler" over for de tre ansatte, der skulle være sygemeldte.

  Over for Politiken afviser Benedikte Kiær selv anklagerne.

 • Advokatundersøgelser frikender Helsingørs borgmester

  31. oktober 2022

  Advokatundersøgelse af konkluderer, at udsagn i indberetning er forkerte. Undersøgelsen giver dermed ikke anledning til kritik af borgmesteren.

  Undersøgelsen viser, at der "ikke er grundlag for at antage, at udsagnene i whistleblower-indberetningen er korrekte".

 • Fagforeninger skyder advokatundersøgelse af borgmester ned

  21. november 2022

  Efter en nøje gennemgang af rapporten fra Bech-Bruun konstaterer Djøf og HK, at det er en særdeles mangelfuld rapport, der blåstempler borgmesterens adfærd i forhold til de tre medarbejdere. En rapport, som man ikke mener, er udført af en uvildig part i sagen.

  Til Politiken siger Kiær, at hun forholder sig til Bech-Bruuns konklusion. Bech-Bruuns kommunikationschef, Stine Røpke Lindrup, siger til Politiken, at man vil "læse kritikken og drøfte det med kommunen".


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde

Daryna Yevpak

playKommune siger undskyld til ukrainere i speget boligsag

20200118-155319-L-1920x1077we

Kommune vil se på, om folkeskoleelever skal møde senere


Helsingør


Forsiden lige nu

Se flere