Panik på strand i Nordsjælland: 7-årig dreng sank ned i sandet og sad fast

En hyggelig tur på stranden i Hornbæk udviklede sig pludselig dramatisk, da Mariann Hartwigs barnebarn pludselig sank ned i sandet og sad fast.

I Hornbæk er man netop nu i gang med den årlige sandflytning, hvor flere tusinde ton sand skal flyttes, så Hornbæk Havn ikke sander til. 

Derfor er der netop nu nogle enorme bjerge af sand på stranden ved Hornbæk Havn, som både børn og voksne har bevæget sig rundt i i forbindelse med vinterferien og de seneste dages gode vejr.

Men for Mariann Hartwig og hendes to børnebørn blev en gåtur på stranden fredag pludselig alt andet end sjov og hyggelig, da hendes 7-årige barnebarn pludselig sank ned i stranden og sad uhjælpeligt fast. 

- Jeg kom gående med mine to børnebørn, hvor pigen gik lidt op af bjerget, gik drengen ved foden af det. Men pludselig begyndte han at råbe og skrige om hjælp, fordi han var sunket ned og sad fast i sand til lårene, fortæller Mariann Hartwig til TV 2 Lorry.

- Han var langt nede og skreg, fordi han gik i panik, og jeg havde selv svært ved at komme over og hjælpe ham, fordi jeg også sank ned, men heldigvis kom der en mand til undsætning oppe fra sandbjerget, og han fik ham fri, siger Mariann Hartwig.

Vær påpasselig i naturen

Og selvom de store bakker med sand ser ganske tilforladelige ud, så gemmer de på store mængder vand, der trækker ned og skaber ustabil jord ved foden af dem, og det var derfor, uheldet kunne ske. 

Og derfor undrer det både Mariann Hartwig og andre borger i Hornbæk, at der ikke har været sat skilte og afspærring op, så strandens gæster kunne være opmærksomme på forholdene. 

Men det er der blevet opsat nu, lyder det fra Morten Brask Lauridsen,  der er skov- og landskabsingeniør i Helsingør Kommune, der er ansvarlig for sandflytningen. 

- Der er blevet sat skilte op nu. Vi har ikke været godt nok klar over, der kunne opstå det her problem, og det er selvfølgelig ærgerligt, det er endt i en dårlig oplevelse, siger Morten Brask Lauridsen, der dog understreger, der ikke har været tale om en alvorlig sikkerhedsrisiko. 

- Der er fast grund et stykke ned, så selvom det kan virke meget skræmmende at sidde fast, så har der ikke været en større fare. Og så er hændelsen også en god grund til at minde alle om, at man skal være påpasselig, når man bevæger sig i naturen, siger Morten Brask Lauridsen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

oplevelser nat

Her er fire gratis oplevelser i nattens mulm og mørke

Genrefoto

playEndelig: Længe ventet strand åbner til sommer

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere