Fare for kviksand stopper udvidelse af strand

Man må nu til at lede efter egnet sand i andre områder, oplyser Stevns Kommune.

Planerne om en strandudvidelse ved Rødvig og et muligt 'Costa del Stevns' er foreløbigt sat i bero, fordi det sand, man har villet hente i havnen, har vist sig at være for finkornet. 

Det fremgår af kommunens hjemmeside.

Der er simpelthen risiko for, at det vil opføre sig som muddersand/ kviksand, hvilket vil være til fare for brugerne af stranden, skriver man blandt andet. 

Desuden vil der være en øget risiko for at sandet hurtigt vaskes væk igen, og at strandudvidelsen dermed ikke vil holde ret længe. 

Flere uheldige fortilfælde

Kviksand er muligvis noget, som mange forbinder med Indiana Jones og Anders And på eventyr. Men ikke desto mindre er det faktisk et fænomen på danske badestrande. 

TV 2 Lorry har således både sidste og forrige år berettet om strandgæster, der er sunket i sand til livet på Hornbæk Strand

Det er ikke et scenarie, man ønsker sig i Stevns, hvorfor man har foretaget hele otte prøver af sandet i sejlrenden.

- Kun én af vores analyser viste, at sandet har den rette kornstørrelse til at lave en stabil og sikker strand. Så vi har valgt at sætte projektet i bero, indtil vi ved mere om, hvor vi kan skaffe egnet sand, siger klimamedarbejder Trine Vig Lauritsen til TV 2 Lorry.

FAKTA OM KVIKSAND

Udsat på ubestemt tid

Udvidelsen af stranden ved Rødvig Havn skulle både give en flottere og bredere sandstrand, men også forhindre at tang og fedtemøg samler sig i området. 

Der er afsat 400.000 kroner til projektet, som nu er sat i bero indtil der foreligger flere oplysninger omkring indvindingsområdet og økonomien. Den lokale borgerforening bakker ifølge Trine Vig Lauritsen op om beslutningen, da det er et fælles ønske at få en brugbar badestrand.

- Der er andre indvindingsområder, der har en egnet kornstørrelse, som kommunen vil ansøge Miljøstyrelsen om tilladelse til at bruge. Så det er det, vi nu skal i gang med, forklarer Trine Vig Lauritsen til TV 2 Lorry.

Hvornår, udvidelsen vil være færdig, er på nuværende tidspunkt uvist. Det bliver højst sandsynligt ikke før næste år.

 
 
Foto: maps.google.dk

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Lystfisker

”Træk en gammel sweater på…” - her finder du alle fiskestederne

Untitled collage

Store planer for lang å – betonen skal fjernes, og vandet skal flyde frit

Jellerødskoven i Kokkedal

Træer sprængt med dynamit for at hjælpe flagermus - borgere utilfredse med høje brag

Ryget Skov spærret

Spærrer skovstier med grene: "Det er chikane mod cyklister"

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere