Varsel om forhøjet vandstand: Havne opfordrer bådejere til at holde øje

I løbet af mandag aften og natten til tirsdag er der risiko for forhøjet vandstand langs Nordsjællands Kyst. Bådejere i de lokale havne bør sikre deres både.

Det værste stormvejr er ovre for denne gang, men særligt bådejere i Nordjælland må vente lidt endnu med at nyde roen.

Danmarks Meteorologiske Institut har udsendt et varsel om forhøjet vandstand langs den nordsjællandske kyst, som forventes at vare fra mandag tidlig aften til tirsdag tidlig morgen.

- Selvom det ikke blæser så voldsomt længere her i området, så blæser det stadig ude i Nordsøen og Skagerak. Det betyder, at en masse vand bliver presset ned i Kattegat, der bliver fyldt op, siger meteorolog og vandstandsvagtchef hos DMI Frank Nielsen til TV 2 Lorry.

Han tilføjer:

- Som man også kender det fra et badekar, så vil det fyldte vand fordele sig ud, så det bliver jævnt. Det er det samme der sker nu, hvor en masse vand er blevet presset ned i Kattegat, og som nu vil fordele sig ud og give forhøjet vandstand langs den nordjællandske kyst, siger han.

Ifølge DMIs varsel vil vandstanden stige med 1,2 til 1,4 meter i løbet af natten. Hvorvidt det vil skabe oversvømmelser afhænger meget af de lokale forhold, men i de nordsjællandske havne advarer man bådejerne til at holde et særligt øje med situationen:

"Kære alle med båd i havnen. Ingen er vel i tvivl om, at det lufter lidt, men det er fra Sydvest, så det går. Dog skal i have mere OBS på vandstanden. Prognosen siger 1.25 meter over daglig vande, natten mellem mandag og tirsdag - det er en slant, dog heldigvis stadig med vind fra sydvest til vest," skriver havnefogeden i Hornbæk Havn på den sjællandske nordkyst på havnens Facebookside.

"OBS OBS Der varsles forhøjet vandstand i morgen mandag, så tilse din båd hvis den ligger i vandet, og sikr dig at dine fortøjninger kan klare højvandet," skriver havnefogeden i Lynæs Havn på Facebook.

DMIs varsel er udsendt mandag eftermiddag og gælder fra klokken 17.40 og frem til og med tirsdag morgen kl. 06.00

- Vær opmærksom på, at forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser. Vær forsigtig, når du kører i bil eller færdes til fods i kystområder, lyder opfordringen fra DMI.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Meteor over Sjælland

Meteor lyste hele Sjælland op - nu er den overraskende sten fundet

20201227-114955-L-1920x1263we

Find din kommune: Her blæser det mest i hovedstadsområdet

19990731-170438-1-1920x1519we

Find din kommune: Her skinner solen mest - og her regner det mest i hovedstadsområdet

vejrartikel

Find din kommune: Her er der varmest og koldest i hovedstadsområdet

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere