Modermælkserstatning til Kina: Nu får Mille en halv milliard

Kinesiske investorer kaster en halv milliard efter Hundested-virksomheden Mille Food, der har stor succes med modermælkserstatning til det kinesiske marked.

02:55

Virksomheden Mille Foods i Hundested producerer modermælkserstatning, som sælges på det kinesiske marked. Det kan snart blive en indbringende affære. Video: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

Nok er der langt fra Hundested til Hong Kong, men den administrerende direktør for Mille Food, Steve Wang, tager gerne turen - særligt efter virksomheden er blevet knyttet endnu tættere til det kinesiske marked.

Mandag landede han i Hong Kong for at underskrive en aftale med en række kinesiske investorer, der sikrer virksomheden næsten en halv milliard kroner.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag. 

Læs også Tre københavnere i finalen om at blive årets bedste kok

Virksomheden Mille Food ligger i Halsnæs Kommune og har haft enorm succes med at eksportere dansk modermælkserstatning til Kina.

- Hvis vi beslutter os for at bygge vores eget tørretårn, vil pengene gå hertil. Hvis det ikke bliver nødvendigt, så vil vi bruge pengene til at udvide vores markedsandele i Kina, Asien og Europa, siger Steve Wang, som endnu ikke vil røbe navnet på de kinesiske investorer overfor avisen. 

Allerede i 2012 begyndte Hundested-virksomhedens eksporteventyr, da de fik en fod indenfor på det kinesiske marked. Siden da er modermælkserstatningen blevet til hvidt guld for Mille Food, der i 2016 eksporterede 1200 ton erstatning til kineserne.

Læs også Hundested-eventyr forude: Kina vil investere en halv milliard

I 2017 og 2018 forventer virksomheden at fordoble det tal.

- Vi har stor succes i øjeblikket, og vi forventer, at den fortsætter. Vi har den rette markedsføringsstrategi og det rette setup i Kina, siger Steve Wang til Frederiksborg Amts Avis og anslår, at Mille Foods omsætning vil have rundet en milliard i 2019.

Fabrikken i Hundested er en vigtig brik for at nå den målsætning. Fabrikken blev købt i efteråret 2016 og skal efter planen starte egen produktion op i 2018.

Se TV 2 Lorrys indslag om det kinesiske eksporteventyr fra den 14. oktober øverst i artiklen. 

Læs også Ny IKEA bliver svenskernes største investering i Danmark

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik