Modermælkserstatning til Kina: Nu får Mille en halv milliard

Kinesiske investorer kaster en halv milliard efter Hundested-virksomheden Mille Food, der har stor succes med modermælkserstatning til det kinesiske marked.

Nok er der langt fra Hundested til Hong Kong, men den administrerende direktør for Mille Food, Steve Wang, tager gerne turen - særligt efter virksomheden er blevet knyttet endnu tættere til det kinesiske marked.

Mandag landede han i Hong Kong for at underskrive en aftale med en række kinesiske investorer, der sikrer virksomheden næsten en halv milliard kroner.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag. 

Virksomheden Mille Food ligger i Halsnæs Kommune og har haft enorm succes med at eksportere dansk modermælkserstatning til Kina.

- Hvis vi beslutter os for at bygge vores eget tørretårn, vil pengene gå hertil. Hvis det ikke bliver nødvendigt, så vil vi bruge pengene til at udvide vores markedsandele i Kina, Asien og Europa, siger Steve Wang, som endnu ikke vil røbe navnet på de kinesiske investorer overfor avisen. 

Allerede i 2012 begyndte Hundested-virksomhedens eksporteventyr, da de fik en fod indenfor på det kinesiske marked. Siden da er modermælkserstatningen blevet til hvidt guld for Mille Food, der i 2016 eksporterede 1200 ton erstatning til kineserne.

I 2017 og 2018 forventer virksomheden at fordoble det tal.

- Vi har stor succes i øjeblikket, og vi forventer, at den fortsætter. Vi har den rette markedsføringsstrategi og det rette setup i Kina, siger Steve Wang til Frederiksborg Amts Avis og anslår, at Mille Foods omsætning vil have rundet en milliard i 2019.

Fabrikken i Hundested er en vigtig brik for at nå den målsætning. Fabrikken blev købt i efteråret 2016 og skal efter planen starte egen produktion op i 2018.

Se TV 2 Lorrys indslag om det kinesiske eksporteventyr fra den 14. oktober øverst i artiklen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Flyselskabet Airseven

playNyt flyselskab bygger nye kabiner under nedlukning

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere