Godt tilbud: Bæredygtige "juletræer" helt gratis

Er du ude efter et bæredygtigt alternativ til det traditionelle juletræ, så find det gratis i naturen og gør samtidig noget godt for dyr og planter.

04:10

Naturformidler Philip Hahn-Petersen kommer med tip til forvildede "juletræer" i naturen.

I denne uge er naturformidler Philip Hahn-Petersen fra Naturen Nu taget til Halsnæs, nærmere bestemt Melby Overdrev. Her vokser den vilde bjergfyr. Et lille fyrretræ der vokser vildt, men også for vildt. 

Bjergfyr truer nemlig flere andre plantearter og ikke mindst den lille sommerfugl ”Gråbåndet Bredpande”, der på Sjælland kun findes på Melby Overdrev.

 

Læs også Naturen Nu: Få inspiration til din næste skovtur

 

Man kan fælde en Bjergfyr på Melby Overdrev, hvis man vel at mærke kan genkende det vilde fyrretræ og orienterer Naturstyrelsen først.

Og, ja ifølge Philip Hahn-Petersen, så må man ikke forvente at finde noget der helt ligner et stort flot rødgran, men som han viser i videoen herover, så kan det vilde træ med lidt kreativitet og god vilje sagtens skabe en god julestemning i stuen.

Naturen Nu er et samarbejde mellem Verdens Skove og TV 2 Lorry, og har til formål at få flere til at tage det fornuftige tøj på og bevæge sig ud i naturen. Hver uge optager naturformidler Philip Hahn-Petersen en videodagbog fra naturen på sin smartphone og du kan se videodagbøgerne her

 

Læs også Sky fugl befinder sig overraskende godt i storbyens støj

 

Hvis du vil gøre en forskel for naturen på Melby Overdrev og lære mere om naturpleje, så kan du deltage i Danmarks Naturfredningsforening Halsnæs og Naturstyrelsen Nordsjællands Naturplejedage på Melby Overdrev d. 2. april 2017.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik