Sky fugl befinder sig overraskende godt i storbyens støj

Et af de bedste steder i landet at opleve fuglearten Lille Lappedykker er overraskende nok ved den motorvejslarmende Sjællandsbro i København.

04:55

Lille Lappedykker lever fint tæt på motorvejen ved Sjællandsbroen i København.

Københavnere behøver bare at hoppe på cyklen og køre ud til Sjællandsbroen for at se den ellers sky fugleart Lille Lappedykker.

Det fortæller Naturformidler Philip Hahn-Petersen fra Naturen Nu i sin nye videodagbog fra naturen.

Det er kun om vinteren, man har gode muligheder for at se Lille Lappedykker ved Sjællandsbroen. Om sommeren yngler de nemlig i rørskoven i små søer. Her lever de en meget skjult tilværelse, og man opdager dem næsten kun ved at lytte sig frem.

Sammen med biolog Daniel Palm Eskildsen Fra Dansk Ornitologisk Forening er Philip Hahn-Petersen i denne uge blevet i storbyen, fordi Lille Lappedykker om vinteren pudsigt nok trives godt i det menneskeskabte vandforløb der er her.

Følg med i Naturen Nu fra uge til uge og bliv inspireret til, hvor din næste tur ud i naturen skal gå hen. Se videodagbøgerne her.

Læs også Naturen Nu: Få inspiration til din næste skovtur

Projektet Naturen Nu blev sat i gang 1. december og er baseret på et samarbejde mellem foreningen Verdens Skove, TV 2 Lorry og naturformidler Philip Hahn-Petersen. Naturformidlingen har til formål at vise, hvad der er at opleve i naturen fra uge til uge - året rundt. Og lige nu kan du altså være heldig at se Lille Lappedykker.

Det er Philip Hahn-Petersen, der på egen hånd med smartphone i hånden filmer og producerer de små videodagbøger, og denne gang er Daniel Palm Eskildsen fra Dansk Ornitologisk Forening inviteret med for at give tips til, hvordan man lettest kommer tæt på fuglen.

Lille Lappedykker er meget lille, dens unger er kun på størrelse med et stort insekt, og derfor er fuglen også i fare for at blive spist af store fisk under vandet og af måger og fiskehejrer oppefra.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik