Her er Danmarks eneste hundestrand med livreddere

På Smidstrup hundestrand er livredderne ikke kun til for mennesker. Her hopper de også i vandet for hunde i nød, som det eneste sted i landet.

00:58

På Smidstrup hundestrand i Gilleleje står livredderne klar til at hjælpe både mennesker og hunde i nød.

Danmarks eneste strand med livreddere er igen i år klar til at hjælpe hunde i havsnød.

For på Smidstrup hundestrand i Gilleleje hopper livredderne i vandet for både at hjælpe mennesker såvel som de firbenede venner, hvis de er kommet ud, hvor de ikke kan bunde. 

Der er mange steder, hvor hunde kan få lov at drukne i fred, her kan de faktisk blive reddet.

John Mogensen, cheflivredder

- Vi er her primært for menneskernes skyld, og hvis der skulle være en hund, der kom i havsnød, kan vi også godt dirigere dem tilbage på land igen, fortæller John Mogensen, der er cheflivredder.

Stranden blev lavet om til en hundestranden allerede sidste år.

Læs også Nordsjælland får ny hundestrand

- Vi har altid haft livreddere på stranden, og der har altid været hunde på stranden. Det er bare blevet tilladt at have hunden på stranden nu. Der er mange steder, hvor hunde kan få lov at drukne i fred, her kan de faktisk blive reddet, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Her ses den præcise afgrænsning af Smidstrup hundestrand.

Flere tilfælde med hunde i nød

Selvom de vandglade hunde er dygtige svømmere, har John Mogensen alligevel haft et par tilfælde, hvor han har skulle hjælpe en hund i nød.

- To gange har jeg oplevet det, og det har kun været, fordi folk har kastet en bold eller pind for langt ud i store bølger, og så har hunden ikke kunne se land, så den er svømmet den forkerte vej, forklarer John Mogensen. 

Læs også Her ligger der hundeskove i Lorryland

Hundestranden er nøje afmærket, og der er sat skilte op på stranden. Derudover er der sat en kasse op med pinde til leg, og livredderne uddeler hømhøm-poser.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik