Nordsjælland får ny hundestrand

Gribskov Kommune har fået en hundestrand i Smidstrup.

For det meste skal hunde være i snor i sommersæsonen på stranden.

Men der er undtagelser på særlige hundestrande, og i Gribskov Kommune vil det fremover være muligt at lade de firbenede venner løbe frit omkring hele året rundt.

For nu er dele af Smidstrup Strand nemlig lavet om til en hundestrand. Her må hunde, under kontrol, bade og boltre sig i det hvide sand helt uden begrænsninger.

Således følger Gribskov i blandt andre Helsingørs og Vallensbæks fodspor, som også har indført hundestrande.

I badesæsonen er stranden i Smidstrup opdelt i en hundestrand og en almindelig strand. I sidstnævnte skal man derfor have sin hund i snor.

Den nye hundevenlige strand er et forsøg, der kører frem til 2021. Forsøget vil ligeledes blive evalueret løbende de næste par år, skriver Gribskov Kommune på deres hjemmeside.

 
 

Hunde skal stadig være i snor på kommunens øvrige strande samt private strande i perioden 1. april til 30. september.

Ingen hunde på Blå Flag-strande

Selvom der dukker flere og flere strandområder op, hvor menneskets bedste ven får lov at rende frit rundt, udelukker de bedste strande stadig hunde og andre husdyr.

Hunde og husdyr må nemlig ikke opholde sig på Blå Flag-strande i badesæsonen fra juni til september. I Gribskov indbefatter det Tisvildeleje, Rågeleje, Gilleleje Vest og Dronningemølle, der alle er markeret med det prestigefyldte blå flag.

Førerhunde og andre hunde på arbejde er dog tilladt.

I Helsingør har de også en hundestrand. Den blev indviet sidste år. Se mere i videoen herunder: