Borgmester efter kritik: "Ingen kommer til at køre fra by til by"

Borgmester Anders Gerner Frost, Nytgribskov, forsikrer, at der fortsat vil være daginstitutionspladser børn i deres respektive lokalområde.

En større underskriftsindsamling er i gang blandt forældre i Gribskov.

Dag for dag vokser frustrationen over kommunens bebudede spareplaner, som vil betyde lukning af tre daginstitutioner. 

Og frusttrationen handler særligt om risikoen for længere pendlertid, hvis der pludselig viser sig at mangle daginstitutionpladser:

- Jeg frygter, at der ikke er plads til alle børn her i Gilleleje, og at de så skal ud til andre byer som Græsted eller Helsinge. Det vil øge min og min kones transporttid og det vil det også for andre forældre. Fra deres bopæl og til den givne institution og så videre på arbejde. Det vil sige, at vi mister kvalitetstid i vores fritid, siger Sebastian Bjørn Damgaard Banck, som er forælder i Gilleleje.

Både Sebastian Bjørn Damgaard Banck og en lang række andre forældre i Gribskov er bekymrede over udsigten til lukning af daginstitutioner.
Både Sebastian Bjørn Damgaard Banck og en lang række andre forældre i Gribskov er bekymrede over udsigten til lukning af daginstitutioner.

Både formanden for Børn- og Familieudvalget, Sisse Krøll Willemoes, Nytgribskov og borgmester Anders Gerner Frost, Nytgribskov, afviser dog, at det vil blive fremtidens scenarie:

quote Der er ikke nogen, der komme rtil at køre fra by til by. Vi laver tilpasningen, så man kan blive i sit lokalområde.

Anders Gerner Frost, borgmester, Gribskov

- De tal, vi arbejder efter, det er simpelthen tal, der viser, at vi efter sommerferien mister rigtig mange børn i et område, og der kommer ikke nye til. De skal videre i skole, og det er jo dejligt. Og derfor kan vi se, at vi har relativt mange tomme pladser. Så der er ikke nogen, der komme rtil at køre fra by til by. Vi laver tilpasningen, så man kan blive i sit lokalområde, siger borgmester Anders Gerner Frost, til TV 2 Lorry. 

Politikerne i Gribskov har indledt gigantisk sparerunde

Gribskov Kommune tager den endelige beslutning om lukningerne på et ekstraordinært byrådsmøde d. 25. juni.

ÅBENT BREV fra forældre i Gribskov

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lynetteholmen ny tegning

playOverborgmester om Lynetteholm: "Det er en fuldstændig normal demokratisk proces"

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

20201222-160250-L-1920x1280we

Vil fjerne en tredjedel af parkeringspladser på gaden - kan øjne støtte fra borgerlige

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere