Sparekniven svinges over børn og ældre i Gribskov: Det kan skæres væk

Der skal findes mange millioner i Gribskov, hvis maskineriet fortsat skal køre rundt. Det rammer børnene og de ældre hårdest. Få overblikket her.

Det bliver nogle tyndere år i Gribskov, end man først antog.

Der er færre penge til alt det sjove, end politikerne troede, og derfor skal den store sparekniv frem.

Fagudvalgene i kommunen er derfor blevet sat på den knapt så sjove opgave at skære ind til benet. I 2019 skal de finde 25 millioner, og det tal stiger i 2020 og frem, hvor udvalgene skal spare for 40 millioner kroner. Nu har fagudvalgene hver især fundet frem til deres bud på, hvad man mener, man godt kan undvære.

Det er især på børne- og ældreområdet, at der skal hives mange penge op af kassen.

Her mener udvalgene blandt andet, at man kan lukke et dagtilbud for demente, øge prisen for ældremad, lukke to matrikler i daginstitutionerne og reducere åbningstider i daginstitutionerne.

Borgmester frygtede statsadministration

I februar udtalte borgmester, Anders Gerner Frost, at han var nervørs for, om staten ville overtage administrationen af kommunen, hvis ikke man greb ind.

Borgmester, Anders Gerner Frost, NytGribskov, har tidligere udtalt, at han var nervøs for, at kommunen bliver sat under statsadministration, hvis ikke man finder de penge, der mangler.

- Det er vigtigt, at vi i fællesskab nu udviser økonomisk ansvarlighed og sørger for rettidig politisk handling. Vi kan se en alvorlig ubalance i kommunens økonomi i de kommende år, hvis vi ikke gør noget. Derfor opfordrer jeg hele Byrådet til at tage ansvar for kloge løsninger, som tager størst muligt hensyn til borgerne, sagde han i en pressemeddelelse forleden.

Politikerne besluttede i marts at genåbne budgettet, fordi der ikke var penge til alle de ting, som det var blevet besluttet at bruge penge på, hvis der stadigvæk skal være en buffer til uforudsete udgifter.

Når forslagene har været i høring, går de videre til økonomiudvalget, og til sidst skal de behandles i byrådet mellem august og oktober.

Forslagene er samlet i et sparekatalog, der er i høring indtil den 18 juni.

Se hele sparekataloget fra alle udvalg her.

TV 2 Lorry har samlet et overblik over, hvor de to hårdest ramte udvalg foreslår at spare:

Ældre, social og sundhed:

Børn og familie

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere