Beskyldt for at løbe fra aftale: Nu udtaler ny Venstre-borgmester sig efter Gribskov-drama

Bent Hansen (V) har været genstand for kritik, siden han og Venstre konstituerede sig med de røde partier for at gøre ham til borgmester. Mandag mødte han op til demonstration.

Gribskov Kommune er et af de steder, hvor kommunalvalgets efterskælv absolut må siges at have ramt hårdt.

På valgaftenen løb Venstre fra det blå valgforbund i kommunen, der kunne have skabt et borgerligt flertal, for i stedet at konstituere sig med SF, Enhedslisten, Nytgribskov, Socialdemokratiet og Radikale Venstre.

Venstres Bent Hansen kunne herefter kalde sig selv ny borgmester med 15 ud af 23 mandater i ryggen.

quote Det gør jo et indtryk. Det var da noget, jeg gerne ville have været foruden, men folk skal ikke være nervøse

Bent Hansen (V)

Konstitueringen har dog mødt stor kritik fra både Konservative i kommunen, der gik markant frem fra ét til seks mandater, men også fra en vred borgergruppe der på få dage har fået flere tusind medlemmer.

Ny borgmester møder op

Samme borgergruppe har mandag aften arrangeret et fakkeltog, hvor formålet ifølge gruppen er: "at bringe budskabet, at vi ikke syntes, det er Ok den rævekage, der blev lavet ved vores kommunevalg."

Hundredevis af mennesker valgte at følge den opfordring, og tidligere i dag annoncerede den nye borgmester Bent Hansen (V) så, at han også ville deltage.

Stående midt i menneskemængden, der netop havde buhet af ham, da han var på scenen, fortæller han til TV 2 Lorry, at borgernes reaktion selvfølgelig rører noget i ham.

- Det gør jo et indtryk. Det var da noget, jeg gerne ville have været foruden, men folk skal ikke være nervøse. Der skal nok være borgerinddragelse og et bredt samarbejde. Det er utroligt vigtigt, vi ikke bare laver blokpolitik, siger han.

Han afviser dog at have holdt Konservative udenfor forhandlingerne, hvilket partiet ellers har beskyldt ham for at gøre.

- Vi har hele tiden sagt, vi rigtig gerne vil forhandle med dem, og det vil vi gerne, siger Bent Hansen (V) til TV 2 Lorry og tilføjer, at de på intet tidspunkt har udelukket Konservative fra forhandlingerne.

Se hele TV 2 Lorrys indslag her:

Så nordpå - til Gribskov Kommune, hvor bålet for alvor ulmer efter kommunalvalget. Kommunen blev Venstre-styret - med hjælp fra bl.a. en lang række røde partier. Og den opførsel går ikke blandt kommunens borgere - her til aften kulminerede protesterne

_


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

20190718-145652-1-6000x4000ma

Fik nej for fire år siden - nu skal det igen granskes, om vi kan bade i hele havnen

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde

Daryna Yevpak

playKommune siger undskyld til ukrainere i speget boligsag


Gribskov


Forsiden lige nu

Se flere