105.000 har fået post: Sundheden skal kortlægges

Borgernes sundhed skal på menuen over hele landet. I Gribskov har man i år gjort ekstra meget ud af undersøgelsen.

Foto: Jens Bidstrup - Scanpix

Får du søvn nok til at føle dig udhvilet?

Jo flere svar vi får, jo bedre kan vi målrette vores aktiviteter og tilbud til borgere

 Birgit Roswall, Venstre

Bruger du e-cigaretter?

Cykler du eller går du på arbejde?

Det er nogle af de spørgsmål, som 105.000 mennesker i hovedstaden i dag har fået i deres e-boks eller som almindeligt brev, hvis de er fritaget for digital post.

Spørgsmålene er en del af en større undersøgelse som alle regioner, Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed gennemfører på baggrund af en aftale mellem Danske Regioner, KL, Sundheds- og Ældreministeriet samt Finansministeriet. 

I Gribskov modtager 4.900 tilfældigt udvalgte borgere spørgsmålene, og det er en fordobling i forhold til sidste år

Læs også Gribskov langer ud efter madleverandør: - Ældremad skal vække appetit

Hvordan har du det?
Undersøgelsen hedder ´Hvordan har du det?´. Den er rettet mod borgere over 16 år, som skal svare helt ærligt på spørgsmål om deres fysiske og mentale helbred.

Ifølge Gribskov kommune har det været vigtigt at få flere respondenter i år, fordi svarene er vigtige for kommunens muligheder for at investere i målrettede aktiviteter, som styrker borgernes sundhed.

- Svarene er vores eneste reelle viden om, hvordan borgerne har det. Så jo flere svar vi får, jo bedre kan vi målrette vores aktiviteter og tilbud til borgere, så vi kan blive sundere og dermed få mere livskvalitet, lyder det fra formanden for Social- og Sundhedsudvalget Birgit Roswall (V).

Der er ingen grund til at frygte for, at éns svar ender ude i offentligheden. Svarene behandles nemlig fortroligt, og alle som arbejder med undersøgelsen har tavshedspligt.

Læs også Borgmester i Gribskov vil spise de ældres mad resten af januar

Svar hurtigt og vind en præmie
For at få så mange som muligt til at svare, kan borgerne vinde en række præmier. Jo før man svarer, jo større er chancen. Man kan vinde iPhones, supergavekort og biografbilletter.

Man kan allerede svare på spørgeskemaet i dag. Sidste udkald er 3.maj for at indsende svar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik