Ukendt danmarksmester: 15-årige Hjalte laver salto med halvanden skrue på løbehjul

15-årige Hjalte Langebek Hansen fra Karlslunde er dobbelt danmarksmester i løbehjul. Nu er han klar til at indtage verden på to hjul.

Han triller frygtløst hen mod afgrunden, sætter af i en salto og lander med perfekt fart til det næste trick.

- Man skal kunne lære at smide tankerne lidt væk og tro på, at du godt kan. Tro på dig selv, lyder opfordringen fra Hjalte Langebek Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hjalte bruger sin Instagram-konto flittigt under navnet Happy Hjalte. Her har han 40.000 følgere.
Hjalte bruger sin Instagram-konto flittigt under navnet Happy Hjalte. Her har han 40.000 følgere.
Foto: John Rahbek/TV 2 Lorry

Løbehjul - eller Scoot, som det kaldes internationalt - er en relativ ny sportsgren i rivende udvikling. Der har kun været afholdt DM tre gange. Første gang fik Hjalte bronze, men de to seneste år har han vundet konkurrencen.

- Inden for de næste tre år, der ser vi ham i top 10 på verdensranglisten, vurderer hans sponsor, Bonny O. Madsen fra skatebutikken Mills.

Sporten kort

Sidste år blev han sågar nummer to ved juniorverdensmesterskaberne i Barcelona, så forhåbningerne er store.

- Jeg ser Hjalte i udlandet om et år eller to. Jeg kunne forestille mig, at han blev sådan en rigtig globetrotter, som stiller op i de forskellige skateparks og konkurrencer. På et eller andet tidspunkt bliver han måske hyret af et amerikansk firma, som vil bruge ham til noget reklame, til at promovere deres produkter og det, de står for, vurderer Bonny O. Madsen, som gav Hjalte en sponsorkontrakt allerede som 13-årig.

15-årige Hjalte Langebek Hansen fik en sponsorkontrakt allerede som 13-årig. Han sponsor forudser, at han får en stor karriere.
15-årige Hjalte Langebek Hansen fik en sponsorkontrakt allerede som 13-årig. Han sponsor forudser, at han får en stor karriere.
Foto: John Rahbek/TV 2 Lorry

Det seneste år har Hjalte været på efterskole i Tjele, hvor han har haft løbehjul som linjefag, men nu er han klar til næste skridt.

- Jeg ved godt, at det ikke er noget, jeg kan leve af - det er også derfor, jeg skal have et job ved siden af, men lige nu tænker jeg på at komme til udlandet og opleve verden.

Udstyr og tricks

Hjalte planlægger at tage en håndværksuddannelse, men lige nu står løbehjulet forrest - med familiens velsignelse.

- Han er ikke super glad for skolen generelt, men lige præcis med det her, og hvor han bruger sit engelsk, han rejser rundt selv, han er jo meget mere selvstændig end mange andre unge mennesker - også hans ældre søskende - fordi han vil det her, fortæller hans mor, Inge Langebek Hansen, som er aktiv i både foreningslivet og rullesportsunionen.

Allerede som 13-årig rejste Hjalte alene til Østrig for at bo hos sin løbehjulskammerat.

- Han er i livets skole. Det er vores overbevisning. Det her er livets skole for Hjalte, understreger hans mor.

Skateparks i Lorryland

Selvom planen er at have en uddannelse som sikkerhedsnet, så er ambitionen stadig at få en karriere på løbehjulet.

- Jeg håber, at de brands, som er i verden nu, prøver at gøre noget mere ud af deres riders, så de kan leve af det. Det gør de i skateboard og BMX. Der kan man leve af det og tjene en god løn. Men løbehjul er slet ikke så stort endnu.

Hjalte forsøger at brande både sig selv og sin sponsor overfor sine 40.000 følgere på Instagram, hvor han går under navnet Happy Hjalte.

Historien om Hjalte Langebek Hansen er en del af programrækken De Ukendte Danmarksmestre. Her kan du møde flere ukendt danmarksmestre. Blandt andet discgolf mesteren Karl Johan Nybo.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

clara tauson

Clara Tauson vinder sin første WTA-turnering i karrieren

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere