16-årig skaber sin egen festival i Smørum: "Vi har det lidt kedeligt"

Et kedeligt ungdomsmiljø i Egedal gav Daniel Uweis en god idé. Et år efter åbner han sin egen skatefestival i Smørum.

Daniel Uweis kedede sig på værelset hjemme hos sine forældre sidste år. Hvad gør man så? Man laver en skate-festival, naturligvis.

quote Der er ikke de samme arrangementer og fester, som der er i København, og det ville jeg lave om på med mad, street og livemusik

Daniel Uweis, festivalarrangør, The Sound of Skate

Det er i hvert fald hvad 16-årige Daniel Uweis satte sig for. Han syntes hjembyen trængte til noget for de unge. 

Her næsten et år efter er en helt ny streetfestival med skate-turneringer og livemusik klar til at løbe af stablen d. 2. juni.

Unge keder sig i Egedal

Det hele startede, da han mødte op til projektværkstedet i Egedal Kommune med sin idé, så fik han hjælp til planlægningen af en medarbejder og 5.000 kroner til at starte op for, og nu kan unge Daniel Uweis skrive festivalarrangør på CV’et:

- Os unge i Egedal har det lidt kedeligt, så jeg besluttede at starte noget op, for der sker ikke så meget for os unge. Jeg vil gerne skabe glæde blandt folk og imponere dem. Der er ikke de samme arrangementer og fester, som der er i København, og det ville jeg lave om på med mad, street og livemusik, siger Daniel Uweis.

Over 200 gæster er tilmeldt festivalen The Sound of Skate på Facebook, nu håber den unge initiativtager bare, at flere vil gå i hans fodspor og forsøge at skabe et ungdomsmiljø, de unge også vil være en del af i Egedal:

- Os der står bag den her festival er mellem 10 og 16 år. Vi gør det for at vise, at hvis vi kan, så kan du også sagtens. Det er ikke er en dårlig ting at drømme stort. Du skal bare tro på dig selv, og arbejd så hårdt du kan og så får du det, du vil have, siger Daniel Uweis.  

Fire unge initiativtagere igang med at skabe plads til street-festivalen.
Fire unge initiativtagere igang med at skabe plads til street-festivalen.

Homies hjælper

Til festivalen har Daniel Uweis samlet sine kammerater fra skate-miljøet i Smørum, og efter lange forberedelser, hvor de både har renoveret ramperne, skaffet sponsorer og madvogne, er de klar til at tage imod de, der skulle have lyst til at kigge forbi skatebanen ved Flodvej 89 i Smørum:

Festivalen starter klokken 13:00 d. 2. juni og fortsætter, til folk ikke gider mere, men arrangøren forventer, at gæsterne bliver og ser de forskellige bands, der spiller.

Arrangementet er gratis, og hvis du ikke kan finde ud af at stå på skateboard, så er der håb:

- Til festivalen kan du i vores bod Learn To Skate lære at stå på skateboard på halvanden time af nogle af mine homies. Det er både for voksne, teenagere og børn. Ellers kan du bare gå rundt og se på det hele og høre noget god musik, siger Daniel Uweis.