Røde flag langs otte kilometer lang badestrand

Vejret er alligevel ikke optimalt til strandbesøg i disse dage, men på grund af bakterier i vandet, fraråder Greve Kommune badning på populær strand,

I Greve har kommunens Natur- og Miljø-afdeling fundet bakterier i vandet langs den otte kilometer populære badestrand ud mod Køge Bugt.

Derfor har man siden fredag frarådet badning fra Mosede Havn til stranden nord for Greve Marina.

Kommunens miljømedarbejdere er endnu usikre på, hvad årsagen til bakterierne i vandet skyldes, da de kan komme fra mange forskellige steder.

For eksempel har man undersøgt det nærliggende rensningsanlæg, men her har man hverken fundet fejl eller tegn på overløb.

Greve Kommune tager fortsat prøver fra den populære badestrand og vil melde ud, så snart det igen er sikkert at bade. I mellemtiden er der sat røde flag op for at advare eventuelle badegæster.

- Vi har konstateret i tre prøver, at der er forhøjede bakterier med sundhedsskadeligt indhold. Fredag har vi fået taget en omprøve, som vi får resultat af på mandag eller tirsdag, siger Peter Schaarup, chef for Byg- og Miljø i Greve Kommune, til TV 2 Lorry.

Greve Kommune fraråder badning langs den otte kilometer populære badestrand ud med Køge Bugt. Det skyldes, at der er fundet bakterier i vandet.

Bedste strand ligger i Hundige

På Greve Kommunes hjemmeside oplyses det, at man overvåger kvaliteten af badevandet fra 1. juni til 15. september.

Badevandet måles på en skala fra ”udmærket” over ”god” og ”tilfredsstillende” til ”ringe”. Ved ringe frarådes badning, og samtidig giver kommunen strandene karakter på baggrund af prøver fra de sidste fire år.

Det bedste badevand finder du normalt ved stranden i Hundige Strandpark, lige nord for Hundige Havn. Den har karakteren udmærket, som den har haft i mange år.

På baggrund af resultaterne fra 2015 til 2018 vil strandene ved Karlstrup Strandpark, ud for Karlslunde Feriecenter, og Granhaugen, ud for Greve Centervej, få karakteren god, mens Greve Badehotel og Mosede Fort får karakteren udmærket her i 2019.

Er du i tvivl, om du kan hoppe i bølgen blå, kan du bruge følgende retningslinjer:

Hop ikke i vandet hvis:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

mountainbike.jpg

playEkstrem corona-fremgang på særlig bane: 82.364 har lagt vejen forbi

Døde dyr_25-01-2021_14-00___ngsi

"Tag billeder og skriv": Efterlyser døde sæler og marsvin

Alfaen af Mogens Trolle, Danmark

Dansk naturfotograf vandt kæmpepris i efteråret - nu kan han vinde endnu en

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere