Kåde knægte på krudttogt: Skød fyrværkeri af fra taget af indkøbscenter

Politiet blev kimet ned af borgere i Greve, hvor der blev skudt med fyrværkeri store dele af torsdag aften.

Arkivfoto. Foto: Kristoffer Juel Poulsen/Ritzau Scanpix

Beboerne i Greve blev var torsdag ufrivilligt eksponeret for et mindre fyrværkerishow, der udspillede sig ad flere omgange over flere timer på flere forskellige steder i byen.

Mellem klokken 16.38 og 18.33 modtog Midt- og Vestsjællands Politi fire forskellige anmeldelser fra borgere, der påpegede den ureglementerede fyrværkeriaktivitet.

Første anmeldelse gik på, at en gruppe unge skulle have skudt fyrværkeri af mod vinduer på vejen Gærdehuset. Her lykkedes det dog ikke betjentene at finde frem til de skødesløse krudtentusiaster.

Læs også To anholdt for at kaste kanonslag mod gruppe

To timer senere var den dog gal igen mindre end hundrede meter derfra. Her fik politiet anmeldelser om, at nogle stod på taget af indkøbscenteret Waves og skød fyrværkeri af, skriver politikredsen i døgnrapporten for det seneste døgn.

Og det må man ikke.

Selvom det siden den 15. december har været tilladt at købe lovligt fyrværkeri, så må man udelukkende futte det af i dagene fra den 27. december til og med 1. januar.

Anmeldersene fik politiet til at se nærmere på sagen, og kort før klokken 20 var der gevinst.

Læs også Kæmpe lager af ulovligt fyrværkeri beslaglagt i Brøndby

Her traf en patrulje nemlig to unge gutter fra Greve – en på 23 år og en på 19 år, som opholdt sig lige foran Waves. I det politiet spottede den 19-årige, skød han knaldfyrværkeri af. Samtidig var han i besiddelse af en mindre portion hash.

Den unge mand er nu sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik