Borgmester undskylder overfor mishandlede børnehjemsbørn

Gribskovs borgmester Kim Valentin (V) undskylder nu overfor godhavnsdrengene, der var udsat for horribel behandling på børnehjemmet Godhavn. Men de er ikke nok, de savner en undskyldning fra staten.

I søndags skrev Gribskov kommunes borgmester Kim Valentin en officiel undklyldning til de såkaldte Godhavnsdrenge på sin Facebookside. "et kan og må ikke ske i en retsstat at børn mishandles af voksne, derfor vil jeg gerne som bogmesteri i den kommune Godhavn ligger i komme med en uforbeholden undskyldning til alle, der er blevet mishandlet af systemet,"skrev han. 

Undskyldningen kommer samtidig med, at filmen som er baseret på Godhavndrengenes oplevelser på børnehjemmet  i Tisvilde,  "Der kommer en dag" får premiere over hele landet. Men Kim Valentins Facebookopslag er ikke nok. Det mener Poul Erik Rasmussen som er en af Godhavnsdrengene, som  i årevis har kæmpet for en officiel undskyldning fra det officielle Danmark.

- Det er ikke ham der skal give en undskyldning. Jeg tror han gør det af personlige årsager og det er meget pænt af ham. Men det skal komme fra Staten, det er Staten der har svigtet deres tilsyn dengang, siger Poul Erik her til aften til TV 2 Lorry.

Filmen "Der kommer en dag" havde gallapremiere i søndags. I filmen hedder børnehjemmet Godbjerg, men det er Godhavnsdrengenes oplevelser, der ligger til grund for filmens fortælling om tidligere tiders katastrofale børnesyn og manglende tilsyn med institutionerne. Filmen og godhavnsdrengenes oplevelser, gør indtryk på Gribskovs borgmester.

- Jeg blev berørt af den historie og af at der har været nogle mennesker, som tilsyneladende havde som opgave at pine børn. Det er jo helt forfærdeligt at det kunne foregå i samfunde, siger Kim Valentin (V).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere