Stort hospitalsbyggeri skal forbedre genoptræning af hjerneskadede - nu er det ét skridt tættere på

Et nyt hospitalsbyggeri i Glostrup skal samle og løfte neurorehabiliteringsområdet i hele Østdanmark. Nu er entreprenørerne fundet.

Sådan kommer det nye hus til at se ud. Foto: Region Hovedstaden

Efter udbudsrunder og vurderinger har Region Hovedstaden nu udpeget de seks entreprenører, som skal stå for opførelsen af byggeriet af Rigshospitalet Glostrups nye neurorehabiliteringshus.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Huset, der er tegnet af totalrådgiveren AART Architechts A/S og Nordic – Office of Architecture.

Nu bliver det op til de seks entreprenører at gøre projektet til virkelighed.

Læs også Supersygehus får nej til p-pladser i mose: "Det er helt ude i hampen"

- De seks storentreprenører er alle professionelle spillere i den danske byggebranche, og vi er fortrøstningsfulde med det samlede hold, vi har fået samlet, siger projektchef Morten Christiansson fra Rigshospitalet.

Det nye Neurorehabiliteringshus i Glostrup skal samle og forbedre den højt specialiserede behandling og genoptræning af mennesker med skade på enten hjerne eller rygmarv i Østdanmark.

Det betyder, at det nuværende Klinik for Rygmarvsskader og Klinik for Højt Specialiseret Rehabilitering/Traumatisk Hjerneskade skal flytte ind i bygningen, når den står klar.

Byggeriet er på 25.000 kvadratmeter og indeholder 125 sengestuer, ambulatorier, træningsrum, multihal, træningsbassin, forskningsafsnit og avanceret rehabiliteringsteknologi. 

Læs også Her er planerne for hospitalerne i Region H frem til 2025

Efter planen skal byggeriet startet i slutningen af januar 2020 og skal være færdig midt i 2022.

Formanden for den politiske følgegruppe på projektet, Özkan Kocik (S), ser frem til at rigtig mange patienter kan få glæde af det nye byggeri.

- I følgegruppen er vi rigtig glade for, at der nu er fundet entreprenører og at vi snart kan se byggeriet gå i gang. Når byggeriet står færdigt, vil vi være i stand til at tilbyde fantastiske rammer for neurorehabiliteringen i Østdanmark til gavn for patienterne, siger Özkan Kocik (S) i en pressemeddelelse.

De seks entreprenører er Harde Larsen Rådgivende Ingeniører A/S, Buro Happold ApS samt NIRAS A/S og Marianne Levinsen Landskab ApS. COWI A/S skal varetage Byggeledelsen og fagtilsynet, og Rambøll er Bygherrerådgiver på projektet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik