Stort hospitalsbyggeri skal forbedre genoptræning af hjerneskadede - nu er det ét skridt tættere på

Et nyt hospitalsbyggeri i Glostrup skal samle og løfte neurorehabiliteringsområdet i hele Østdanmark. Nu er entreprenørerne fundet.

Efter udbudsrunder og vurderinger har Region Hovedstaden nu udpeget de seks entreprenører, som skal stå for opførelsen af byggeriet af Rigshospitalet Glostrups nye neurorehabiliteringshus.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Huset, der er tegnet af totalrådgiveren AART Architechts A/S og Nordic – Office of Architecture.

Nu bliver det op til de seks entreprenører at gøre projektet til virkelighed.

- De seks storentreprenører er alle professionelle spillere i den danske byggebranche, og vi er fortrøstningsfulde med det samlede hold, vi har fået samlet, siger projektchef Morten Christiansson fra Rigshospitalet.

Det nye Neurorehabiliteringshus i Glostrup skal samle og forbedre den højt specialiserede behandling og genoptræning af mennesker med skade på enten hjerne eller rygmarv i Østdanmark.

Det betyder, at det nuværende Klinik for Rygmarvsskader og Klinik for Højt Specialiseret Rehabilitering/Traumatisk Hjerneskade skal flytte ind i bygningen, når den står klar.

Byggeriet er på 25.000 kvadratmeter og indeholder 125 sengestuer, ambulatorier, træningsrum, multihal, træningsbassin, forskningsafsnit og avanceret rehabiliteringsteknologi. 

Efter planen skal byggeriet startet i slutningen af januar 2020 og skal være færdig midt i 2022.

Formanden for den politiske følgegruppe på projektet, Özkan Kocik (S), ser frem til at rigtig mange patienter kan få glæde af det nye byggeri.

- I følgegruppen er vi rigtig glade for, at der nu er fundet entreprenører og at vi snart kan se byggeriet gå i gang. Når byggeriet står færdigt, vil vi være i stand til at tilbyde fantastiske rammer for neurorehabiliteringen i Østdanmark til gavn for patienterne, siger Özkan Kocik (S) i en pressemeddelelse.

De seks entreprenører er Harde Larsen Rådgivende Ingeniører A/S, Buro Happold ApS samt NIRAS A/S og Marianne Levinsen Landskab ApS. COWI A/S skal varetage Byggeledelsen og fagtilsynet, og Rambøll er Bygherrerådgiver på projektet.