Politi knaldede knallerter på stribe

Flere borgere havde klaget over ulovlige knallerter. Det fik politiet til at lave en målrettet aktion, der kastede flere bøder af sig.

At køre rundt på en tunet knallert kan ende med at blive en dyr køretur for førerne og en god forretning for politiet.

Det må en gruppe knallertkørende på den københavnske vestegn sande, efter politiet torsdag stak en kæp i hjulet på fartentusiasternes tohjulede eje.

Københavns Vestegns Politi skriver i døgnrapporten for torsdag, at flere knallertkørere i Glostrup og Albertslund har fået klækkelige bøder for at køre knallert på ulovlig vis.

Efter flere henvendelser fra borgere slog færdsels- og lokalbetjente til i en koordineret aktion, hvor flere knallerterne blev standset.

Via en maskine med ruller kunne betjente i Glostrup – hvor bilentusiaster fra tid til anden flokkes ved træffet kendt som Striben – konstatere fire ulovligt tunede knallerter, hvis fire ejere alle fik 2.000 kroner i bøde samt 1.000 kroner ekstra oven i hatten for manglende forsikring.

Derudover fik to af de fire yderligere 2.000 kroner i bøde for at køre uden hjelm og med passager.

Fordi forseelsen var trafikanternes første af slagsen, slipper de med en bøde. Tages de i endnu en forseelse, snupper betjentene knallerterne. Alle førere risikerer dog at få udsat muligheden for at tage kørekort til bil.

Foruden bødemodtagerne for tunede knallerterne måtte en slukøret person trække sin store 45-knallert hjem med en 9.000 kroner vægtig bøde i baglommen – 7.000 kroner for at køre uden kørekort, og 2.000 kroner for at køre uden hjelm.

I nabokommunen Albertslund foretog politiet også aktioner mod knallertkørere. Her fik en person beslaglagt et hjemmelavet tohjulet knallertlignende køretøj, hvor løbehjul var blevet påmonteret et sæde og en benzinmotor.

Nu skal en bilinspektør afklare, hvad køretøjet kan sammenlignes med, og derefter kan færdselspolitiet tage stilling til, hvad sådan en sag skal have af strafferetlige konsekvenser.