Uber betaler 25 millioner i bøde for overtrædelse af taxaloven

Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Det hollandske selskab Uber har efter et længere sagsforløb accepteret at betale 25 millioner kroner i bøde for overtrædelse af taxaloven.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Det er glædeligt, at vi nu kan sætte punktum for denne sag, og at virksomheden har indvilget i at betale den betragtelige bøde, siger advokaturchef Kristian Kirk Petersen.

Bøden på 25 millioner svarer ifølge politiet til selskabets andel af chaufførernes skønnede indtjening på det danske marked i perioden fra 2015 til april 2017, og bødeberegningen er foretaget ud fra de samme principper, som Højesteret refererede til, da den fældede dom i en række prøvesager.

Her fik blev fire chauffører bøder på henholdsvis 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 kroner og 40.000 kroner svarende til, hvad de havde fået udbetalt af Uber.

- Ud fra chaufførernes skatteoplysninger er det klarlagt, at indtjeningen for samtlige chauffører i Danmark i 2015 udgjorde ca. 55 mio. kr. fordelt på 502.658 ture, og da det beklageligvis ikke har været muligt at indhente skatteoplysninger via Holland for årene 2016 og 2017, har vi anvendt 2015-tallene til skønsmæssigt at beregne bøden for hele perioden frem til april 2017, hvor Uber drejede nøglen om i Danmark, siger Kristian Kirk Petersen.

Uber forlod Danmark i april, efter et flertal i Folketinget havde vedtaget en ny taxa, der blandt andet betød, at Uber-chauffører skal have taxameter og sædefølere i bilerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik