Fie knytter coronavenlige kram: "Jeg vil omfavne dem, der har det svært"

Men sine "makram"-hjerter vil Fie Østergaard Juhl fra Glostrup uddele coronavenlige kram til dem, som har det svært under nedlukningen.

At give kram, sprede glæde og kærlighed i en svær coronatid.

Det er formålet bag Fie Østergaard Juhls knyttede macramé-hjerter, som nu hænger seks steder i Glostrup Kommune.

- Det er for at omfavne dem, der har det svært. Hvis jeg kan få folk til at smile ved at finde et af hjerterne, så bliver jeg glad, siger hun til TV 2 Lorry.

Hun håber, at de håndknyttede hjerter vil være lyspunkter for de forbipasserende, der enten støder tilfældigt på dem, eller endda et mål, som folk leder efter, når de går ture under corona-nedlukningen.

Et lamineret kram

De seks hjerter er lavet med knytteteknikken macramé. De er blandt andet hængt op i områderne ved Klatreskoven og ved Glostrup Kirke. Her pynter de sammen med røde laminerede kort, der skal gøre de forbipasserende opmærksomme på hjerternes formål:

"Hejsa dig, som ser dette macramé-hjerte på din vej. Jeg håber, du har dig en rigtig god dag, og du fortjener en kæmpe krammer, og den får du af mig," står der blandt andet på kortet.

Indtil videre har lokalbefolkningen taget glædeligt imod Fie Østergaard Juhls alternative kram:

- Folk er sindssyg positive og bliver glade for det alternative og kreative tiltag. Mange har liket, kommenteret og sendt positiv respons i min retning, siger hun med henvisning til reaktionerne, hun har mødt på Facebook.

Fra Aarhus til Glostrup

Inspirationen til at udnytte sit håndværk til at skabe glæde i en svær tid har Fie Østergaard Juhl fået fra sin macramé-kollega Stine Drøgemüller . I januar fortalte hun i et opslag på Instagram, at hun var begyndt at hænge hjerter op i Aarhus for at “makramme” dem, som måtte have brug for det.

Men en videoguide hashtagget #makramdinby opfordrede hun andre til at gøre det samme. Og nu er tendensen altså nået hele vejen til Glostrup.

- Jeg så det og syntes, at det var en rigtig god idé. Samtidighed havde jeg en helt masse rester, som jeg gerne ville udnytte, fortæller Fie Østergaard Juhl.

Fie Østergaard Juhl planlægger at lade hjerterne hænge rundt i Glostrup den næste måneds tid, men overvejer at lade dem hænge endnu længere, hvis nedlukningen bliver forlænget.

Foruden Glostrup, er der i Lorrys sendeområde også blevet delt "makram" flere steder i København, Kastrup og Tårnby.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Lyntest næse

playNyt hurtigtestcenter åbner i Københavns indre by

København skyline

Smitten stiger i København - Sogn lukkes ned

20200317-192821-l-1920x1278we.jpg

Rigspolitichef: Husk forsamlingsforbuddet ellers vanker der bøder

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere