Igen uheld: Livsfarlig cykelsti ved motorvej

For tredie gang er en bil braget gennem trådhegnet og kørt ind over cykelstien langs Hillerødmotorvejen. Sidst blev en kvinde alvorligt kvæstet.

Torben Hansen cykler her hver dag. På cykelstien, som han kalder livsfarlig.

- Så skete det jo desværre igen. At der røg en bil gennem trådhegnet og ind over cykelstien. Fordi der ikke er noget autoværn her, siger Torben Hansen, der cykler til og fra arbejde hver dag på cykelstien langs Hillerødmotorvejen.

Der er kun få meters græs og et tyndt trådhegn, på hovedparten af strækningen fra Utterslev Mose og til afkørslen til Ring 4. I årevis har Torben Hansen forsøgt at få Vejdirektoratet til at sætte autoværn op  - på hele strækningen.
Men det er ikke sket. 

Og i starten af året skete så det forfærdelige:

- Det er så her, hvor uheldet i starten af januar skete. Hvor der røg en bil igennem hønsetråden, siger Torben Hansen.:

- Nu er der jo gudskelov kommet et autoværn her. Men desværre ramte bilen en kvindelig cyklist, der kom ganske alvorligt til skade, siger han.

quote I januar gik det galt. Desværre ramte bilen en kvindelig cyklist, der kom ganske alvorligt til skade.

Torben Hansen, cyklist

Torben Hansen står stille lidt og ser på hjulsporene inde i græsset, på den anden side af cykelstien. Bilen røg helt derind. Og her ligger stadig knust spejlglas og lygteglas fra ulykken. Han fortæller, at kvinden stadig er på hospitalet og får alvorlige mén.

200 meter autoværn

Efter den ulykke har Vejdirektoratet sikret cirka 200 meter af strækningen. Men kun der, hvor kvinden blev ramt af bilen i januar. Mellem afkørsel 1 Høje Taastrup og afkørsel 2 Mørkhøj.

- Der har vi helt konkret sat autoværn op, der hvor ulykken skete, siger Maria Meiner, leder i Plan- og Myndighedsafdelingen i Vejdirektoratet i dag til TV 2 Lorry. 

Nyt autoværn på 200 meter af den farlige strækning
Nyt autoværn på 200 meter af den farlige strækning

- Men det er ikke godt nok, siger Torben Hansen. Det viser både den nyeste ulykke fra i tirsdags, ulykken fra januar hvor kvinden kom til skade.

Sidste år var Torben Hansen selv tæt på at blive ramt af en bil, der røg gennem det lette trådhegn.

- 200 meter er godt nok, men så mangler de bare at sætte tre kilometer autoværn op på begge sider, så begynder det at hjælpe, for hvad med alle de andre steder?, spørger Torben Hansen.

Han står ved det ødelagte trådhegn. Lige der hvor bilen i tirsdags bragede igennem. Her er der også friske bilspor i græsset og splintrede rester af et sidespejl og en kofanger fra bilen. 

Sådan ser det ud når en bil er kørt gennem et trådhegn
Sådan ser det ud når en bil er kørt gennem et trådhegn
Foto: Annie Aurby - TV 2 Lorry

Mere autoværn nu

Vejdirektoratet har set strækningen igennem for nylig:

- Der har vi fundet de steder, hvor vi mener at det kunne være hensigtsmæssigt at sætte autoværn op . Der er nogle steder,  hvor der er noget trådhegn i dag. Og det går vi så i gang med, siger Maria Meiner, leder i Plan og Myndighedsafdelingen i Vejdirektoratet til os.

Det ser Torben Hansen frem til: 

- Det er da dejligt hvis de gør det, så kan vi blive trygge på cykelstien. Jo før jo bedre. Jeg syntes ikke, det er noget der skal tage lang tid, siger han.

Maria Meiner siger, at Vejdirektoratet forventer, at arbejdet med at sikre visse dele af cykelstien langs Hillerødmotorvejen er afsluttet inden sommer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere